G4Media.ro

Numărul deceselor asociate COVID-19 scade sub 1.000 în 24 de ore în…

Numărul deceselor asociate COVID-19 scade sub 1.000 în 24 de ore în SUA, pentru prima dată în ultimele trei luni

Pentru prima dată după o pauză de aproape trei luni şi jumătate, Statele Unite au recenzat luni mai puţin de 1.000 de decese asociate maladiei COVID-19 în ultimele 24 de ore, au anunţat reprezentanţii Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP, citată de Agerpres.

În ultimele 24 de ore, 749 de rezidenţi americani au murit din cauza noului coronavirus, un număr considerabil mai mic decât recordul de 4.473 de decese raportate într-o singură zi, pe 12 ianuarie. Cel mai recent, un număr zilnic de decese sub pragul de o mie – 822 – a fost înregistrat pe 29 noiembrie 2020.

Încetinirea epidemiei continuă astfel în Statele Unite, care revine la niveluri de infectări şi de decese similare celor de dinainte de Halloween, Thanksgiving şi alte sărbători de sfârşit de an, marcate prin numeroase deplasări, reuniuni familiale şi o propagare crescută a noului coronavirus.

Pentru preşedintele Joe Biden, al cărui colosal plan de ajutorare în valoare de 1.900 de miliarde de dolari a trecut cu bine sâmbătă de etapa votului din Senat, informaţia publicată luni de Universitatea Johns Hopkins reprezintă cea de-a doua veste bună din ultima perioadă, care consolidează strategia sa de vaccinare pe scară largă.

Campania de vaccinare în masă lansată în decembrie în Statele Unite înregistrează un ritm rapid de implementare şi a ajuns la aproape 10% din populaţia americană, reprezentând 31,5 milioane de persoane care au primit deja ambele doze ale vaccinurilor Pfizer şi Moderna sau doza unică a vaccinului Johnson & Johnson.

Autorităţile sanitare americane au contribuit şi ele luni la creşterea sentimentului de optimism în rândul populaţiei, după ce au anunţat că persoanele vaccinate pot să se reunească de acum înainte în grupuri mici în interior fără să mai fie obligate să poarte măşti sanitare şi fără să mai respecte regulile de distanţare socială.

Ele vor trebui totuşi să respecte aceste măsuri de precauţie atunci când se află în prezenţa unor persoane nevaccinate care provin din familii diferite, dar şi atunci când se află în spaţii publice.

sursa foto: Facebook/ Olivier Véran

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Acum nu mai sunt decese „cauzate de” sau „datorate” ci „asociate”. Maeștrii limbii de lemn.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.