G4Media.ro

Numărul consilierilor școlari din România se modifică semnificativ în comunicările oficiale ale…

Sursa foto: Ministerul Educatiei

Numărul consilierilor școlari din România se modifică semnificativ în comunicările oficiale ale Ministerului Educației. Diferențele au loc chiar și în aceeași lună / Lista, pe județe

Datele transmise de către Ministerul Educației cu privire la numărul consilierilor școlari se contrazic în trei situații distincte ale anului 2022. Dacă la jumătatea anului trecut, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că sunt peste 3.000 de consilieri angajați în sistemul public, un proiect aprobat de guvern arată în luna decembrie a aceluiași an cu 850 mai puțini consilieri. În urma răspunsului Ministerului Educației la o solicitare privind acest număr, instituția transmite, tot în luna decembrie, că în România există 2.370 de consilieri școlari.

În proiectul de HG privind educația timpurie, datele Ministerului Educației încadrează în luna decembrie, la nivel național, 2.288 de consilieri școlari. În același timp cu solicitarea privind cazurile de violență în școli, am solicitat și numărul consilierilor școlari din România înregistrați în anul 2022, care potrivit datelor din luna decembrie, sunt 2.370, cu 82 mai mulți, deși nu s-au făcut angajări.

Nu mai departe de luna iulie a anului 2022, fostul Ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, relata într-o declarație de presă faptul că în România existau la momentul respectiv 3.138 de consilieri școlari, cu peste 800 mai mulți decât anunță 5 luni mai târziu, după cum a semnalat Edupedu.ro. Din noile date defalcate pe județe și din comunicările anterioare, reiese faptul că Ministerul Educației nu are un număr clar și consecvent de consilieri școlari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...