G4Media.ro

Europa: Numărul cazurilor noi de Covid-19 s-a dublat în cinci săptămâni și…

Europa: Numărul cazurilor noi de Covid-19 s-a dublat în cinci săptămâni și a depășit 10 milioane

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Europa s-a dublat în cinci săptămâni, iar duminică totalul a depăşit pragul de 10 milioane, potrivit calculelor efectuate de Reuters, transmite News.ro.

Luna trecută, atât America Latină, cât şi Asia au raportat peste 10 milioane de cazuri totale în regiunile lor. Numai în Statele Unite sunt peste 9 milioane de cazuri, iar epidemia se extinde rapid.

În timp ce în Europa a durat aproape nouă luni pentru a se ajunge la primele 5 milioane de cazuri de Covid-19, următoarele 5 milioane de cazuri au fost raportate în mai puţin de o lună, potrivit unei analize Reuters.

Cu 10% din populaţia lumii, Europa reprezintă aproximativ 22% din numărul global de cazuri de 46,3 milioane de infecţii. Cu peste 269.000 de decese, regiunea reprezintă aproximativ 23% din numărul total de morţi provocate de Covid-19, de aproape 1,2 milioane de vieţi pierdute.

Pe fondul cazurilor în creştere, Franţa, Germania şi Marea Britanie au anunţat carantine la nivel naţional cel puţin timp de o lună, cu măsuri care sunt aproape la fel de stricte ca cele impuse în martie şi aprilie. Portugalia a impus un blocaj parţial, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Conform analizei Reuters, Europa a raportat peste 1,6 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate la nivel mondial, cu peste 16.100 de decese, o creştere de 44% faţă de săptămâna precedentă.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Lăsați tâmpeniile!! Importante sunt alegerile de Moș Nicolae… să se desfășoare… până atunci cu siguranță sistemul sanitar va rezista, economia va dudui..învățământul va fi pe culmi nemaivăzute… după, când politicienii vor fi cu sacii în căruță, se va închide tot, vom afla că medicii se joacă dea Dumnezeu, vor fi șomeri mai mulți decât becuri de Crăciun, iar școala va produce și mai mulți analfabeți funcționali… Mi-e scârbă de PNL și președintele țării.. calcă pe cadavre pentru ciolan.. nu sunt diferiți de PSD! După 20 de ani de votat anti PSD, nu voi merge la vot pentru niște lachei la fel de slinoși și scârboși!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.