G4Media.ro

Număr „extrem de mare” de „crime și decese” în rândul soldaților ruși…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Număr „extrem de mare” de „crime și decese” în rândul soldaților ruși din cauza „consumului excesiv de alcool” – Ministerul britanic al Apărării

O „minoritate semnificativă” din cele „până la 200.000” de pierderi militare ale Rusiei s-a datorat unor cauze care nu țin de luptă, afirmă Ministerul britanic al Apărării (MoD), citat de Sky News.

Acesta citează un canal de știri recent de pe Telegram din Rusia, potrivit căruia a existat un număr extrem de mare de „incidente, crime și decese legate de consumul de alcool”.

Alte cauze principale ale rănilor necombatante includ hipotermia, exercițiile de manevrare defectuoasă a armelor și accidentele rutiere, potrivit informării zilnice a Ministerului Apărării pe Twitter.

„Comandanții ruși identifică probabil abuzul omniprezent de alcool ca fiind deosebit de dăunător pentru eficiența luptei”, se arată în raport.

„Cu toate acestea, în condițiile în care consumul excesiv de alcool este omniprezent în mare parte din societatea rusă, acesta a fost considerat de mult timp ca fiind o parte acceptată tacit de viața militară, chiar și în cadrul operațiunilor de luptă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Doza zilnică de copium.

  2. Exact ca si in societatea civila rusa.

  3. „a fost considerat de mult timp ca fiind o parte acceptată tacit de viața militară” – Stau si ma intreb, daca esti prea beat ca sa mai tii arma in mana, care ar fi scopul acceptarii tacite?

  4. la cat mai multa vodka!