G4Media.ro

Nu se vor monta protecții pe viaductul de pe tronsonul Sibiu –…

Sursa foto: Facebook / Pro Infrastructură

Nu se vor monta protecții pe viaductul de pe tronsonul Sibiu – Boița, acolo unde a murit un om, în luna ianuarie / Acesta a căzut în gol de la 20 de metri după ce a sărit peste un parapete / Ministerul Transporturilor susține că nu există normativă pentru instalarea protecțiilor între sensurile de mers

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că nu se vor monta grătare între cele două sensuri de mers, pe viaductul de pe tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, în locul pe unde a căzut și a decedat un bărbat de 48 de ani, la finalul lunii ianuarie, informează Turnul Sfatului.

Explicația dată de ministru ține de faptul că autostrăzile sunt ”rezervate exclusiv circulației autovehiculelor” și că există benzi de staționare de urgență care ar permite un refugiu șoferilor.

”Referitor la grătarele menționate vă comunicăm faptul că, la data prezentei, prevederea acestor grătare metalice între structurile gemene la autostradă nu sunt reglementate tehnic de niciun normativ sau standard în vigoare”, se arată într-un răspuns transmis unui senator de Sibiu.

Se precizează că pe tronsonul Sibiu – Boița, în caietul de sarcini, nu s-a prevăzut montarea de grătare metalice între structuri, principalul motiv fiind faptul că nu există o prevedere a unor STAS-uri sau normative care să reglementeze cerințele privind montarea unor sisteme de siguranță ca acestea.

Un bărbat de 48 de ani a murit la finalul lunii ianuarie pe primul și singurul tronson finalizat al autostrăzii Sibiu – Pitești, Sibiu – Boița. Acesta nu a murit în urma carambolului în care au fost implicate 6 autovehicule, accident produs din cauza poleiului, ci pentru că, speriat că vine spre el un autoturism al cărui șofer nu mai putea frâna, a sărit peste parapetele ce separă cele două sensuri ale autostrăzii. A căzut în gol, 20 de metri, pentru că acolo nu era montat un grătar de siguranță.

Citește și:

Bărbatul mort în accidentul de pe autostrada Sibiu – Boița a căzut de la 20 de metri: nu era instalat un grătar sub parapete  / CNAIR: ”Se mai montează astfel de grilaje, dar acolo nu era prevăzut în proiect”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Daca cadea Doamne fereste vreun psd-ist, sa vezi ce repede puneau gratare. Niste tembeli iresponsabili.

  2. Nu exista normativa? Pai cine trebuia sa o dea decât ministerul Ordonanței 13?

  3. Si daca sare pe lateral? Nu poti sa pui protecții la orice denivelare de peste doi metri.