G4Media.ro

“Nu am agreat eliminarea prevederii privind salarizarea din legea Educației”, spune liderul…

Foto: ISMB

“Nu am agreat eliminarea prevederii privind salarizarea din legea Educației”, spune liderul FSE, Marius Nistor, după ce Ligia Deca a declarat de la Guvern că sindicatele au agreat eliminarea

Președintele Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret”, Marius Nistor, spune că “nu poate fi vorba despre a agrea eliminarea din proiectul legii Învățământului Preuniversitar a prevederii referitoare la salariul unui profesor debutant care să pornească de la salariul mediu brut pe economie”, așa cum a anunțat miercuri ministra Ligia Deca, după ședința de Guvern în care s-au adoptat legile Educației. “Din punctul meu de vedere, eu merg în continuare pe varianta că ar fi mai bine ca acel articol să rămână în continuare în proiectul legii învățământului preuniversitar. (…) Decizia nu este noastră”, a mai spus liderul sindical într-un interviu pentru Edupedu.ro. Ligia Deca a spus ieri că “s-a agreat în discuția cu reprezentanții sindicatelor, care a precedat ședința de Guvern, ca această garanție să fie introdusă în legea salarizării”, scrie Edupedu.ro.

Cu puțin timp înainte să înceapă ieri ședința de Guvern în care au fost adoptate legile educației, sindicatele din Educație s-au întâlnit cu ministra Ligia Deca, cu premierul Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, și li s-a comunicat că prevederea privind salarizarea nu poate fi inclusă în legea Învățământului Preuniversitar din motive ce țin de “legislație și constituție”, explică Președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, pentru Edupedu.ro.

“Ni s-a comunicat că după consultările pe care le-au avut Ministerul de Finanțe, Ministerul Justiției și Ministerul Muncii, a rezultat că sunt probleme deosebite din punct de vedere al tehnicilor legislative și al constituționalității. (…) Nu este vorba de a agrea, este vorba de exprimare a unei poziții din partea Guvernului. (…) Eu am spus foarte clar că din punctul meu de vedere susțin în continuare menținerea acelui articol în proiectul legii învățământului preuniversitar”.

Amintim: Ligia Deca a spus ieri că “s-a agreat în discuția cu reprezentanții sindicatelor, care a precedat ședința de Guvern, că această garanție să fie introdusă în legea salarizării”.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cineva minte.