G4Media.ro

Novo Nordisk, firma care produce medicamentul pentru slăbit Wegovy, a devenit cea…

sursa foto: Pexels.com

Novo Nordisk, firma care produce medicamentul pentru slăbit Wegovy, a devenit cea mai valoroasă din Europa

Producătorul medicamentului pentru slăbit Wegovy a devenit cea mai valoroasă firmă din Europa, detronând conglomeratul francez de lux LVMH, anunță BBC.

Acțiunile au crescut după ce gigantul farmaceutic danez, Novo Nordisk, a lansat popularul medicament în Marea Britanie.

La închiderea ședinței de tranzacționare de luni, firma avea o capitalizare bursieră de 428 miliarde de dolari

Medicamentul este acum disponibil în cadrul Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie și, de asemenea, pe piața privată.

Wegovy este un tratament împotriva obezității care se administrează o dată pe săptămână și care îi face pe oameni să creadă că sunt deja sătui, astfel încât aceștia ajung să mănânce mai puțin și să slăbească.

Personalități celebre, precum Elon Musk, se numără printre utilizatorii declarați ai acestui medicament, care a captivat Hollywood-ul și publicul mai larg de când a fost aprobat de autoritățile de reglementare din SUA în 2021.

Wegovy și Ozempic – un tratament pentru diabet cu efecte similare – au fost descrise ca medicamente „miraculoase”.

Dar experții avertizează că injecțiile nu sunt o soluție rapidă și nici un substitut pentru o dietă sănătoasă și exerciții fizice.

În cadrul testelor, utilizatorii se îngrașă din nou după întreruperea tratamentului.

Sophie Lund-Yates, analist principal de acțiuni la Hargreaves Lansdown, a declarat pentru emisiunea Wake Up to Money de la BBC că firma a fost „cu adevărat surprinsă” de acest fenomen și a spus că a fost „o victimă a propriului succes”.

În Marea Britanie, orientările NHS spun că pacienții pot avea acces la Wegovy, care conține semaglutide, doar dacă sunt semnificativ supraponderali și au probleme de sănătate legate de greutate.

Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), aproape unul din trei adulți este obez în Marea Britanie, ceea ce reprezintă cel mai ridicat nivel din Europa.

Luna trecută, un nou studiu a arătat că Wegovy reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral sau de atac de cord.

Deși aceste constatările trebuie confirmate de studii suplimentare, experții au fost de acord că rezultatele sunt potențial semnificative.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează