G4Media.ro

Noul premier al Slovaciei susține că nu va opri firmele private care…

Sursa foto: Pxfuel.com

Noul premier al Slovaciei susține că nu va opri firmele private care exportă arme în Ucraina

Noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, care s-a angajat să oprească ajutorul militar al țării pentru Ucraina vecină, a declarat luni că nu intenționează să împiedice exporturile companiilor private de apărare, relatează Sky News.

Slovacia, membră a NATO, este sediul unor producători de muniție de artilerie, alături de vehicule militare grele, precum obuziere, dintre care unele au fost trimise în Ucraina.

Fico a desfășurat o campanie înaintea alegerilor de la sfârșitul lunii septembrie, pe care partidul său le-a câștigat, criticând sprijinul occidental pentru Ucraina, sancțiunile impuse Rusiei și politicile externe ale SUA.

El a reiterat în comentariile de astăzi că țara va opri orice transport din depozitele armatei pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva agresiunii rusești, dar a precizat că afacerile private nu vor fi afectate.

„Am comunicat foarte clar și vreau să comunic – vorbim despre arme, despre muniții din depozitele armatei slovace, despre materiale de stat”, a declarat Fico după o întâlnire inaugurală cu ministrul apărării, Robert Kalinak.

„Când o companie vrea să facă arme și să le trimită undeva, nimeni nu va împiedica acest lucru”.

El a adăugat că guvernul va face un inventar al echipamentelor și al stocurilor de muniție slovace și va acorda prioritate reaprovizionării acestora – consolidarea apărării aeriene a țării fiind o altă prioritate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Spre disperarea postacilor aurolaco-sosocari platiti in ruble