G4Media.ro

Noul pachet de sancțiuni europene: UE vrea să interzică plățile cripto rusești,…

sursa foto: Pexels

Noul pachet de sancțiuni europene: UE vrea să interzică plățile cripto rusești, după referendumuri ilegale din Ucraina

Noile sancțiuni europene vor restricționa transferul activelor rusești prin intermediul activelor digitale, precum Bitcoin, interzicând firmelor europene să furnizeze portofele cripto, conturi sau servicii de custodie pentru cetățenii ruși și entitățile stabilite în Rusia, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, citată de Bloomberg.

Astfel, potrivit Coin Desk, un plafon anterior de dețineri cripto de 10.000 de euro (9.600 de dolari) va fi eliminat, a declarat o persoană informată cu privire la pachetul de sancțiuni, ceea ce ar putea însemna că rușii nu vor putea deține niciun fel de active în portofelele cripto europene.

În aprilie, UE a anunțat că va restricționa plățile rusești către portofelele cripto europene la 10.000 de euro, în încercarea de a împiedica utilizarea activelor digitale pentru a ocoli restricțiile privind transferurile bancare mari. Noile măsuri înseamnă că această cifră ar putea fi acum redusă la zero.

„Referendumurile false organizate în teritoriile pe care Rusia le-a ocupat sunt o încercare ilegală de a acapara teritorii și de a schimba granițele internaționale prin forță”, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în fața reporterilor, după voturile organizate în ultimele cinci zile în Donețk, Lugansk, Herson și Zaporijia.

Von der Leyen a anunțat o plafonare a prețului la petrolul rusesc, o interdicție de a exporta articole de aviație și componente electronice și restricții la importul de bunuri rusești care, potrivit acesteia, ar priva țara de șapte miliarde de euro.

Detaliile complete ale pachetului de măsuri nu au fost încă publicate, deoarece acestea fac încă obiectul unui acord din partea statelor membre ale UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Dupa asta cu cat se va ieftini gazul si mancarea la noi, Unsula?

  2. „portofelele cripto europene”….. cascadorii rasului, nu alta… si lumea chiar crede?