G4Media.ro

Noul guvern din Moldova a depus jurământul în fața președintelui. Igor Dodon…

Noul guvern din Moldova a depus jurământul în fața președintelui. Igor Dodon le-a înmânat o foaie de parcurs

Membrii guvernului condus de Ion Chicu au depus, joi după-amiază, jurământul de credință în fața președintelui  Igor Dodon. Acesta le-a trasat o foaie de parcurs în opt puncte, avertizându-i că vor rămâne în funcție câtă vreme vor respecta această foaie de parcurs.

”Cunoașteți foarte bine starea actuală a lucrurilor și știți la fel de bine în ce condiții de criză preluați guvernarea: după 5 luni de improvizații si ineficiență totală a Guvernului, 5 luni în care Executivul a mers, mai mult, în direcție opusă față de nevoile cetățenilor. Aș vrea ca odată cu preluarea mandatului să se termine cu asemenea improvizații și să se înceapă imediat munca în folosul oamenilor”, a declarat Igor Dodon în alocuțiunea de după depunerea jurământului.

Primele trei puncte ale foii de parcurs sunt creșterea veniturilor populației, spargerea monopolurilor și combaterea contrabandei și creșterea nivelului  de siguranță a cetățeanului.

Al patrulea vizează reformele din domeniul justiției, Dodon referindu-se direct la procedurile de numire în funcțiile de vârf din sistemul judiciar. ”Cei care au condus Guvernul în ultimele 5 luni au mers pe aceeași cale, au elaborat documente care nici măcar nu au corespuns bunelor practici internaționale și Moldova a primit critici dure din partea Comisiei de la Veneția. Domnule ministru al justiției, vă solicit ca de urgență să revizuiți proiectul de reformare a justiției, în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția. Totodată, vă rog pe toți cei din Guvern sa învățați din greșelile comise în aceste 5 luni și să nu mai avem astfel de erori în organizarea concursurilor pentru funcții importante, erori care au afectat grav imaginea si credibilitatea Guvernului, atît în plan intern, cat si in cel extern.

Ultimele puncte trasate de Dodon sunt reformele în domeniile educației și sănătății, demararea unor lucrări de infrastructură,  combaterea evaziunii fiscale și implementarea unei ”politici externe echilibrate și eficiente”.

”Vreau să avertizez Guvernul și fiecare membru în parte că vor fi în funcție atîta timp cît vor înregistra progrese în aceste domenii. Nimeni nu se va putea afla în funcție dacă nu demonstrează eficiență, dat fiind că deja au fost pierdute cîteva luni importante și nu ne mai putem permite să așteptăm”, a mai spus Dodon.

Noul guvern al Republicii Moldova, condus de Ion Chicu, a fost învestit joi printr-o procedură extrem de rapidă a Parlamentului de la Chișinău, transmit Radio Chișinău și Agora.md. Guvernul moșit de președintele Igor Dodon a fost votat de parlamentarii PSRM (partidul socialist pro-rus) și PDM (partidul lui Plahotniuc).

În acest moment, Igor Dodon și partidul său pro-rus controlează toate instituțiile – cheie din Republica Moldova: președinția, guvernul, parlamentul și serviciul secret.

Chicu, fost ministru de Finanțe și până miercuri consilier al lui Dodon, se prezintă ca un tehnocrat. El a avut în trecut poziționări anti-europene.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. E bine ca pupa drapelul dar la furat sunt no.1

  • Apreciez interventiile lui Iohannis in ceea ce priveste situatia din Moldova in ultimii 5 ani. A ajutat din greu drumul european al fratilor nostri de peste Prut. Au fost fantastice si intalnirile dintre el si romanii din Republica Moldova, pe pamantul basarabean. Induiosatoare de-a dreptul.

  • Trolul dascăl se pricepe atât de bine la „pupat în fund”, cum a zis el, încât îi iese la perfecție și când vrea să facă mișto. Bună treabă! S-a prins aproape toată lumea dar nu-i problemă, postacul mai are încă 5 ani la dispoziție. Unde mai pui că rămâne și orfan de mafie. Și pe Nedezba-tuta a lasat-o baltă. Cum era? „De fizică de liceu” sau „de liceu de fizică”?

  • @Bad@ Nu stiam ca au net la Obregia. Si da, Iohannis eu un profesor de fizica de liceu:
   https://youtu.be/BLqJVE7_sSE?t=333
   🙂 🙂 🙂 🙂

  • Au și la ”Obregia”, au și în ”lanul cu prorumb” de la ”țară”, de la ”bunici”, altfel cum scriu ăia după care nu s-a mai ținut câinele? Haioasă foc, ”dăscălimea”, ptiu-ptiu, să nu-i fie de deochi, că vine acuș ”rugăciunea” de seară pentru cei ”suferinzi” și ” fără nume” din mafia PRO-PSD-ALDE. Tovarășul maestru DanTeo a și pregătit banda. Și cu Iohannis, hai că s-a hotărât postacul dascăl, ascultă cu atenție ce zice Iohannis și îl aprobă, ba chiar susține cu tărie ce spune președintele. S-a lepădat de Nedezba-tuta, asta era și ideea. De când cu casca, s-a lepădat până și ea de ea”insuți”. Așa, bravo, bun băiat. Acum, înapoi în ”lanul cu prorumb” că trebuie să facă ăla ”rugăciunea” și nu știe cum să se mai întoarcă acasă, unde ține preșul.

 2. Afară cu rușii din țară! Moldova trebuie sa intre în NATO și armata a 14-a expulzata de pe teritoriul românesc! In NATO și UE prin unirea cu patria-mamă, bineînțeles.

  • Subscriu. Asta sa o auda si conducatorii nostri. Era bun ministerul ala dedicat relatiilei Romaniei cu Rep. Moldova.

  • Cu trolisme d-astea de sputnik, n-are nicio șansă postacul dascăl să convingă pe cineva că e „anti putinist”. Lasă că face Nedezba-tuta ” minister dedicat „, când o ieși prezidentă, cu sediul la Pristina, că acolo a auzit ea că e ” T Moldova „.

  • De ce era bun,erai si tu pe acolo la tras vanturi pe bani publici?

  • @Bad@ Prins intre schizofrenie si aurolac, mai nimeresti si tu din cand in cand tastatura. Presupun ca e amuzant acolo, oriunde te gasesti.

  • Nu atât de ”amuzant” pe cât poate fi ”dăscălimea” dar numai când vrea ea. Adică, – virgula e ”facultativă” sau nu – atunci când ”lovește tastatura”. Și mai ales când ”subscrie”. La asta se pricepe cel mai bine. Atunci devine cel mai ”amuzant”.Chiar și ”oriunde”.

 3. „În acest moment, Igor Dodon și partidul său pro-rus controlează toate instituțiile – cheie din Republica Moldova: președinția, guvernul, parlamentul și serviciul secret.
  Chicu, fost ministru de Finanțe și până miercuri consilier al lui Dodon, se prezintă ca un tehnocrat. El a avut în trecut poziționări anti-europene.”

  Se pare că Dodon controlează (sic!) și la care drapel trebuie să te-nchini. Drapelul național înlocuit cu cel al armatei. „Pretinii” știu de ce…

 4. Dodon e doar un fripturist și un oportunist. Daca „liderii” de la București ar avea ceva stofă de lider, l-ar invita la niște negocieri și i-ar oferi lui Dodon un post călduț in guvernul Romaniei reîntregite. Unirea s-ar face repede. Ce nu înțeleg politicienii noștri este ca celor de la Chișinău le este frică de pierderea privilegiilor dacă se face unirea și de aici opoziția lor acerbă. Rusofonii moldoveni prefera UE si occidentul, vacanțe la Paris si mașini germane. Nu o să îi vedeți bulucindu-se la Moskva in vacanțe și conducând Lada. Garantati-le posturi in guvernul Romaniei mari și vor vota unirea și mâine. Interesul național ar trebui să primeze.

 5. Ce drapel e ala? Cu cine se pupa noul prim-ministru?

 6. Ce draq tot dati stiri cu sarantocii aia?
  Duca se draq cu moldova lor cu tot!

  • „Sarantocii” sunt români ocupați de URSS in 1940 si aflați acum sub ocupație rusească. România are datoria să aibă grijă de cetățenii ei. Reîntregirea țării ar trebui să fie pe lista tuturor partidelor și candidaților.

  • Da i draq! Du te la ei si ajuta i!

  • Dupa „eliberarea” mujica din anii ’40 in rssh sholdovinieaska rumuncii au devenit minoritari.
   daca rumunia ar avea grija de cetateni… ar trebui sa le caute oasele prin siberia.
   reintregirea poate fi „decat” pe lista unor neo-marxisti aka „dreptaci” care s-au culcat comu’isti aka extrema stanga aka falanga west-ica a kgb/gru.

 7. Asa este protocolul in R. Moldova: inchinatul in genunchi la Presedinte?
  Adica musai sa te inchini, sa pupi, si in plus steagul ala nu poate sta singur, trebuie sa-l tina cineva?
  Absolut dezgustator! Un protocol tipic ruso-turco-tiganesc oriental si nedemocratic si nedemn.

 8. Când nu-i cap vai de picioare.
  Cum era de așteptat mimoza Maya a primit o copită de la Coruptul Plahtoniuc ( mult criticat de Dodon) și de la agentul cu multe fețe Dodonel.
  Acum să vedem cum se împacă Dodon cu plahotnel pe care dincorupt nu l-a scos.
  Operațiunea rusească perfectă cred că s-a făcut cu binecuvântarea Babei și a clovnului ( știți voi care).
  Democrații lui Plahoțel au justificat votul promoscoviți la fel cum Maya a justificat alianta cu ei interesul național( al rușilor bănuiesc eu).
  Romanica doarme și rușii sunt deja la Prut.
  Văd acum că un român mare raportor se bucură că socialițti au guvern la Moscova.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.