G4Media.ro

Noul an școlar a început mai bine, la nivel global, decât era…

Foto: Pixabay.com

Noul an școlar a început mai bine, la nivel global, decât era de așteptat în contextul răspândirii versiunii Delta – analiză Reuters. Ce se întâmplă în țări cu rată medie, mare și foarte mare de vaccinare

Școala se desfășoară în condiții bune, în noul an școlar, în multe țări care au redeschis clasele de mai bine de o lună, în pofida temerilor că versiunea Delta a noului coronavirus va afecta predarea față în față, scrie Reuters. Sursa citată scrie că aceste temeri s-au dovedit, până acum, mai degrabă nefondate și notează că nu e limpede cât a cântărit, pentru aceasta, campania de vaccinare, dar exemplele oferite sunt țări și regiuni cu o rată consistentă sau foarte mare a vaccinării.

În mai bine de zece țări cu o rată ridicată a vaccinării din Asia și Europa, precum și SUA, s-a simțit o creștere accentuată a numărului de cazuri în august, când a început școala, dar între timp acest număr a scăzut considerabil, scrie agenția de presă. Aceasta spune că “nu e clar cât au contat pentru aceasta factori sezonieri, pe fondul unei scăderi globale a numărului de cazuri, au care a fost rolul vaccinărilor și al altor măsuri preventive. Experții în sănătate publică spun că vor continua să urmărească dacă apar semnele unei creșteri a numărului de cazuri pe măsură ce se apropie iarna”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...