G4Media.ro

Noua Zeelandă a raportat primul deces din cauza COVID-19 după șase luni:…

Noua Zeelandă a raportat primul deces din cauza COVID-19 după șase luni: O femeie de 90 de ani, cu comborbidități, care nu putea fi ventilată

Noua Zeelandă a înregistrat vineri primul deces legat de Covid-19 în şase luni, deşi autorităţile sanitare au declarat sâmbătă că au stopat ultimul val cu varianta Delta, scrie AFP.

O femeie în vârstă de 90 de ani, care prezenta comorbidităţi şi nu putea fi ventilată sau să primească îngrijiri la terapie intensivă, a murit într-un spital din Auckland (nord) în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Ea este a 27-a persoană care moare de Covid în Noua Zeelandă şi prima după 16 februarie anul acesta.

Potrivit autorităţilor, ea a fost contaminată de un membru al casei de bătrâni din Auckland, principalul oraş al ţării cu o populaţie de 1,7 milioane de locuitori.

Noua Zeelandă se confruntă cu epidemia de Covid-19 de când primul caz transmis local în şase luni, la mijlocul lui august, a condus la lockdown-ul ţării pentru cei cinci milioane de locuitori.

De atunci, 782 de cazuri au fost înregistrate în Auckland, care rămâne la nivelul 4 de carantină, maxim, în timp ce restul ţării este la nivelul 3.

Doar 20 de cazuri pozitive au fost semnalate sâmbătă, în scădere în raport cu 84 de noi cazuri semnalate weekendul trecut, în vârful ultimului val.

Directoarea Departamentului de Sănătate publică, Caroline McEnlay, a calificat drept „încurajatoare” diminuarea de noi cazuri în cursul săptămânii.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. NZ – visul umed a lui vv si mihaila, cand au vazut masurile dictatoriale din nz si-au udat chiloteii, instant.

    • Arafat se agita si el foarte tare in lesa, abia astepta sa fie asmutit.
      Din pacate a trebuit deocamdata sa se multumeasca doar sa se frece de-un picior…

  2. 91% din copilasii ucisi pe o raza de 100 de metri in jurul scolilor aveau pepsgiglasul nevaccinta intre orele 23 si 5

    coronavirusurile sunt sezoniere, dar hadiaeti ca credem ca vacinda si joianis pot sa anuleze primara, cu ajutorul sfatuitorilor priceputi, a cherechesilor si andreelor moldovan

  3. Speram sa intre in lockdown complet vreo 6 luni!