G4Media.ro

Noua stagiune a Teatrului Odeon va include spectacole de Răzvan Mazilu, Alexandru…

Noua stagiune a Teatrului Odeon va include spectacole de Răzvan Mazilu, Alexandru Dabija şi Dragoş Galgoţiu. Managerul teatrului, Dorina Lazăr: „Cea mai mare ambiţie a noastră este să ieşim la public cu ‘Cabaret’”

Spectacole de Răzvan Mazilu, Alexandru Dabija şi Dragoş Galgoţiu se numără printre premierele ce urmează să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, relatează Agerpres.

Spectacolul „Cabaret”, în regia lui Răzvan Mazilu, este în repetiţii pe scena teatrului, a spus Dorina Lazăr, managerul instituției, pentru sursa citată.

„Cea mai mare ambiţie a noastră este să ieşim la public cu ‘Cabaret’, spectacolul muzical pe care-l repetăm acum pe scenă şi pe care îl regizează Răzvan Mazilu”, a mai declarat managerul teatrului.

Ea a precizat că, săptămâna următoare, este aşteptat Alexandru Dabija să anunţe distribuţia următorului său spectacol, iar Dragoş Galgoţiu să înceapă repetiţiile pentru spectacolul „Ceasornicăria Taus” de Gellu Naum.

  • Îl aşteptăm pe Alexandru Dabija să vină (…) cu un spectacol după scrierile unui autor român, Alexandru Monciu-Sudinski, care a fost bine-cunoscut în anii ’75, când s-a făcut remarcat pentru că a scris nişte texte pe care le puteai lua drept nişte texte teziste care sprijină regimul comunist, dar în fapt erau extrem de aluzive şi prindeau esenţa negativă a epocii. Alexandru Dabija a găsit această carte, i-a plăcut foarte mult şi îl aşteptăm să vină să ne anunţe distribuţia. O să înceapă şi Dragoş Galgoţiu cu un text de Gellu Naum, „Ceasornicăria Taus”. O să fie nu numai spectacol, o să fie şi o expoziţie DADA, totul în spiritul grupării DADA de odinioară. De asemenea, în luna mai o să vină din Ungaria un prieten al nostru, regizorul Zoltan Balazs, care a mai făcut la noi la teatru încă două spectacole şi pe care toată lumea îl aşteaptă cu drag, şi o să facem un spectacol după „Fabule” de La Fontaine, cu muzică barocă, e un proiect la care ţin foarte mult, de patru ani ne tot gândim. Împrejurările nu ne-au fost prielnice, dar acum sper ca totul să se realizeze, a mai spus Dorina Lazăr.

Ea a amintit şi de Eugen Jebeleanu, care este aşteptat să înceapă pentru stagiunea viitoare un experiment, având ca bază un text al lui Cehov.

Ea a mărturisit că ar fi încântată de o prezentare în online a spectacolelor, dar spune că aceasta ar fi foarte scumpă.

sursa foto: Facebook/ Teatrul Odeon

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.