G4Media.ro

Noua secretară generală adjunctă de la Ministerul Economiei a fost ”funcționar cu…

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Economiei

Noua secretară generală adjunctă de la Ministerul Economiei a fost ”funcționar cu statut special” la SRI

Premierul Nicolae Ciucă a numit-o marți pe Alexandra Cerasela Pană în funcția de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Alexandra Cerasela Pană are o lungă experiență la vârful administrației centrale, cu poziții de conducere în mai multe ministere. Anterior, ea a lucrat în SRI timp de 12 ani, potrivit CV-ului său public.

Astfel, ea a fost ”funcționar cu statut special” în Serviciul Român de Informații în perioada 2003 – 2015. În declarația de avere din 2015, Alexandra Cerasela Pană a menționat faptul că în anul anterior a fost angajata Unității Miilitare 0148 din București, o unitate a SRI.

Ministerul Economiei este condus de Florin Spătaru (PSD).

CV-ul oficial al Alexandra Cerasela Pană arată că ea a fost consilier personal al Ministrului Economiei în perioada 2015-2017 (perioadă în care ministerul a fost condus de trei miniștri – Mihai Tudodose, Costin Borc și Alexandru Petrescu), apoi a fost director de cabinet al ministrului Turismului (2017), secretar general în Ministerul Turismului (2017-2018), funcționar public în Ministerul Fondurilor Europene (2018), director în Ministerul Apărării (2018-2020), șef de serviciu în Ministerul Economiei (2020 – 2021) și șef serviciu în Ministerul Economiei.

De asemenea, Alexandra Cerasela Pană a ocupat funcții de conducere în mai multe companii cu capital de stat, potrivit CV-ului: președintele Consiliului de Administrație al Salrom, administrator special la IOR SA, administrator special la Romarm – filiala Uzina mecanică Plopeni, administrator special la Aversa SA.

Ea este doctor în drept la Universitatea Carlos III din Madrid, a urmat ciclul de Înalte Studii Europene de la Școala Națională de Administrație (ENA Franța), are un master la Academia Națională de informații Mihai Viteazu. (Foto: Facebook/ Ministerul Economiei)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. competenta doamna, dancila reloaded. nu se poate sa fii in guvern daca nu ai trecut pe la sri inainte.

  si ne mira situatia proasta in care se afla tara si incompetenta guvernantilor….

 2. Da…. pare a fi de-a lui V. Popescu!

 3. noua ‘pana’ ar face pereche buna cu ponta, pentru a-si completa numele corespunzator.

 4. Păi asta ați votat.

  • Oricum este mai bine decât cu nulități ca Nasui, Drula, Barna, Bulai, Mosteanu, VVV și alte specimene din oengeul toxic și extremist USR!

  • Si tu ce ai votat?

  • @Agamita, ești genial!!!

 5. Așa, și? Trebuia să iasă la pensie? Ăștia nu au voie să își schimbe job-ul? Numai la extrema stângă e rușinos să fi lucrat în sistemul de apărare. Micuții comunistoizi cum ar vrea ei să bage în lagăre pe cei care au lucrat pentru siguranța României!!!!! Ca părinții lor veniți pe tancurile sovietice!

 6. Pana in 2024…

 7. pe tanti asta probabil au racolat-o din facultate….nu a lucrat o zi in privat….mai sunt exemple….trase la indigo…xerox….multe studii….multe consilii de administratie….conferinte…pai ce sa spun….sa se apuce sri-ul sa predea cursuri de facut foamea…inanitie…..ca deja e cam timpul….

  • Și dacă nu a lucrat în privat, care-i problema? Să lucrezi în privat este un etalon în viață? Tu ce ești, lucrător comercial la Mega Image? Este o mândrie acest lucru? Nu este o rușine dar nu este nici o mândrie. De-a lungul timpului, am avut de-a face cu destule persoane competente care lucrau la stat. Știu persoane doxă de carte și care lucrează la stat. La noi în România, mediul privat este, câteodată, mai toxic decât cel de la stat.

 8. Se putea să lipsească martie din post..

 9. PSD+PNL= SRI=PCR

 10. Romania datorita acestor oameni a rama in urma fata de alte tari ocidentale.cum poti tu sa dai o ordonanta de guvern prin care sa obligi firmele de curierat sa transmita la ANAF pe toti cei care platesc chas , in conditiile cand institutiile publice din Romania nu au dispizitive electtonice de plata ca sa platesti direct de la ghiseu.As enumera Casele de pensii, MAI, Inspectia in Constructii etc.Oare ministri si directorii acestor institutii nu vad ca oamenii sunt purtati pe drumuri pentru asi plati datoriile sau unele taxe?Domnul Ciuca stie realitatea?