G4Media.ro

Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă: Moscova îl numește comandant…

Sursa foto: Mil.ru

Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă: Moscova îl numește comandant al Districtului Militar Central pe generalul care a condus asediul asupra orașului ucrainean Mariupol

Generalul-locotenent Andrey Mordvichev a devenit comandant al Districtului Militar Central al țării, potrivit postului de știri RBC, citat de The Guardian.

El îl înlocuiește pe colonelul-general Alexander Lapin, care a fost promovat luna trecută la funcția de șef de stat major al forțelor terestre ale Rusiei.

Anul trecut, generalul-locotenent Mordvichev a condus trupele rusești la cucerirea orașului portuar Mariupol din sudul țării.

Bătălia care a durat luni de zile a culminat cu un asediu la oțelăria Azovstal din oraș, care a fost în cele din urmă cucerită de forțele rusești.

Moscova a făcut schimbări radicale în conducerea sa militară în timpul războiului, după ce a suferit numeroase înfrângeri dureroase.

În octombrie anul trecut, Rusia l-a numit pe generalul de aviație Serghei Surovikin în funcția de comandant general al forțelor sale din Ucraina, la scurt timp după ce s-a raportat demiterea comandanților districtelor militare de est și de vest.

Dar, la doar trei luni mai târziu, acesta a fost înlăturat și înlocuit cu șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Altă șosetă 🧦

  2. Rotirile pe functii intre generalii rusi imi amintesc de politrucii nostri abonati la posturi publice ( azi un minister, maine o agentie, poimaine un consiliu de administratie samd ) – locul comun fiind r@h@tul pe care il fac acolo sunt pusi, dat fiind ca habar n-au de nimic si au urcat in cariera doar prin relatii si combinatii. Sa aiba tot atat succes cat au avut si inaintasii lui :)))

  3. Sa nr spună flo.cea la ce etaj sta și ce ceaiuri bea….!

  4. Seamana cu gorilele lui al capone.