G4Media.ro

Nouă lege a malpraxisului, anunțată de președintele Colegiului Medicilor: Nicicând breasla medicală…

Nouă lege a malpraxisului, anunțată de președintele Colegiului Medicilor: Nicicând breasla medicală nu a fost atât de hulită, atât de mult blamată. Ceva trebuie să se întâmple. Noi toţi trebuie să facem ceva să reparăm

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, afirmă că instituţia pe care o conduce intenţionează ca în primăvara acestui an să propună o nouă lege a malpraxisului, relatează news.ro. El estimează că într-un an actul normativ va putea fi adoptat. Coriu consideră că succesul noii legi este esenţial, în contextul deteriorării încrederii societăţii în medici.

”Noi intenţionăm ca în aprilie-mai să mergem în Parlament să putem să avem o discuţie cu un grup de parlamentari care să-şi asume acest proiect (al unei noi legi a malpraxisului – n.r.) şi, bineînţeles, el trebuie construit. Probabil va dura un an de zile tot parcursul legal”, a afirmat Daniel Coriu într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24, citat de news.ro.

Acesta a subliniat că este nevoie de o astfel de lege pentru restabilirea încrederii societăţii în corpul medical.

„Succesul este esenţial, pentru că va reuşi să restarteze relaţia medic-pacient, va reuşi să aşeze pe alte baze ceea ce se întâmplă acum, această  ruptură între medic şi pacient, între medic şi societate. Nicicând breasla medicală nu a fost atât de mult hulită, atât de mult blamată. Ceva trebuie să se întâmple. Noi toţi trebuie să facem ceva să reparăm, pentru că o societate modernă are nevoie de un corp medical puternic şi trebuie să fim ajutaţi să depăşim acest moment. Este în interesul tuturor şi în interesul pacientului, în primul rând, ca lucrurile să meargă”, a adăugat preşedintele Colegiului Medicilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Hai nu mai luați șpăgi.

 2. Era normal daca v-ati talibanizat tara si le-ati data apa la moara la toti redusii pe creier.

 3. „Noi toţi trebuie să facem ceva să reparăm…”

  Pentru a repara, este absolut necesar să știm câte cazuri de malpraxis există anual în România.

  Doar că în România NIMENI nu raportează malpraxis-ul!

  Prin urmare, nimic nu poate fi reparat, întrucât nu se știe cine și ce a greșit. Este o imensă ipocrizie!

  Sigurul scop al legii poate fi absolvirea autorilor malpraxis0ului de orice vină.

 4. Mvai, doamna societate nu are incredere in medicii bine scoliti, bine pregatiti si foarte harnici. Adevarul este ca-i si tare greu. Ce ne facem? Oare cum s-a ajuns in situatia asta? Asa ceva. Si oare cine are de pierdut? Nu cumva tocmai pacientii? Ghinion.