G4Media.ro

Notre-Dame: Premierul Franței anunță concurs internaţional de arhitectură pentru reconstrucţia turlei

Notre-Dame: Premierul Franței anunță concurs internaţional de arhitectură pentru reconstrucţia turlei

Premierul francez, Edouard Philippe, a anunţat, miercuri, că va fi organizat un concurs de arhitectură pentru reconstrucţia turlei care s-a prăbuşit în timpul incendiului de la catedrala Notre-Dame de Paris, potrivit BFM TV, citat de News.ro. Consiliul de miniştri, care a avut loc miercuri, a fost consacrat în întregime incendiului de la catedrala Notre-Dame, care a afectat grav monumentul.

Şeful Guvernului a anunţat, în timpul unei declaraţii de presă, că un concurs internaţional de arhitectură va fi organizat având ca obiectiv reconstrucţia turlei, distrusă în totalitate în timpul dezastrului.

„Concursul va permite să aflăm dacă va fi nevoie să reconstruim o altă turlă identică sau dacă trebuie să dotăm catedrala cu una nouă, adaptată la tehnicile şi problemele epocii noastre”, a detaliat Edouard Philippe.

Édouard Philippe a profitat de ocazie pentru a aduce un omagiu salvatorilor-pompieri din Paris, pe care i-a numit „eroi”.

„Ei au luptat, punându-şi viaţa în pericol, cu flăcările, cu sânge-rece, metodic şi cu discernământ. Au salvat Notre-Dame, precum şi comorile ei”.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat în cadrul unei intervenţii la televizor, că vrea să reconstruiască catedrala în cinci ani.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sa fie pastrat putin lemn chiar si ars, dar cea mai mare parte sa fie refacuta cu sticla si mult aluminiu, care sa straluceasca in soare…

  2. Va rezulta un ghiveci frumos de Catredala Neamului pe structura de Notre-Dame de Paris.

  3. Poate iese minaret…

  4. Mai bine sa o transforme in muzeu.
    Lumanarile aprinse si popii cu inteligenta estompata de idei fixe de acum 2000 de ani sunt un pericol inutil intr-o asemenea opera de arta.