G4Media.ro

Noile restricții anti-Covid scad vânzările în Germania, înaintea Crăciunului / Pierderile din…

Noile restricții anti-Covid scad vânzările în Germania, înaintea Crăciunului / Pierderile din vânzări ar putea ajunge la 5,5 miliarde de euro în decembrie

Restricţiile mai ferme împotriva Covid-19 introduse în Germania îndepărtează oamenii de magazine, iar vânzările au scăzut, într-o perioadă de obicei aglomerată, înainte de Crăciun, a afirmat dumunică asociaţia retailerilor germani (HDE), transmite News.ro, care citează Reuters.

Potrivit HDE, vânzările de produse nealiamentare în magazinele fizice au scăzut în medie cu 26% în ultima săptămână, comparativ cu 2019, înainte de criza pandemiei, potrivit unui sondaj realizat în rândul a 1.600 de firme.

Comercianţii de îmbrăcăminte au fost afectaţi în mod special, vânzările coborând cu 35%, comparativ cu nivelul anterior crizei.

Numărul vizitatorilor în districtele comerciale din centrele oraşelor este mai mic cu 41% comparativ cu 2019.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, restaurantele şi barurile erau  închise în timpul unei carantine parţiale, dar magazinele erau totuşi deschise.

Autorităţile germane au decis joi să interzică accesul persoanelor nevaccinate în majoritatea, cu excepţia magazinelor alimentare, farmaciilor şi brutăriilor şi să înceapă discuţiile pentru a face vaccinarea obligatorie.

Germania a înregistrat duminică 42.055 de cazuri noi de Covid-19 şi 94 de decese, numărul total al deceselor ajungând la 103.040.

”Comercianţii şi-au pus speranţele în afacerile de Crăciun. Dar acum mulţi retaileri se apropie din nou de prăpastie cu fiecare zi care trece: o perspectivă dezastruoasă”, a spus Genth.

Potrivit estimărilor HDE, pierderile din vânzări în sectorul de retail nealimentar afectat se pot ridica la 5,5 miliarde de euro în decembrie.

Potrivit sondajului, 77% dintre firme au aşteptări negative pentru săptămânile următoare.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Foarte bine, asa le trebuie. Se baga singure in faliment aceste guverne. „Marele” motor diesel german tuseste.

 2. Articol din 2016, și nu e o glumă:
  https://www.forbes.com/sites/worldeconomicforum/2016/11/10/shopping-i-cant-really-remember-what-that-is-or-how-differently-well-live-in-2030/?sh=1e6053a21735

  Nimic nu se mai pierde, totul poate fi împrumutat, închiriat, luat în leasing, etc.

 3. Ha,ha..tușește bine spus și încă ce..

 4. Sunt nevaccinat și respect alegerea fiecăruia om! Azi 06.12.21 în Köln am fost într-un Mall peste tot, mai puțin în supermarket, vedem regula 2G (vaccinat sau vindecat) și la fiecare magazin nealimentar din supermarket cineva te așteaptă să îți scaneze codul QR și să prezinți un buletin! Eu testat nu am acces deși testul era făcut cu 2 ore înainte să ajung în supermarket!Efectiv am dovadă recentă și nu are nici o valoare? Pe când un vaccinat care nu prezintă o dovadă recentă poate intra peste tot deși poate fi și el purtător! Nu o zic cu ură, dar nici nu mi se pare corect ca toți să suportăm acest circ restricționat. Ar trebui ca toți să ne oprim din a merge la cumpărături neesențiale, guvernele nu ar mai avea bani proveniți din TVA și ar termina cu mascarada asta. M-ar bucura să aflu că cei vaccinați v-or trebui pe viitor testați, poate in felul acesta se va obține un sondaj despre răspândirea virusul de către ei și v-om afla cu adevărat eficiență vaccinul. Cred că indiferent de om, fiecare dintre noi ne-am săturat de restricțiile actuale și în același timp cred că cei vaccinați (oameni care au crezut și s-au supus vaccinului pe bază logică) au fost înșelați! Israelul 100% vaccinați și totuși nimeni nu explică de ce au mai multe cazuri decât înaintea vaccinului! M-am saturat să tot văd atâta dezbinare între oameni, compani și țări! Tatăl meu (72 de ani) a avut Covid-19 o formă gravă. 2 săptămâni a fost mai mult inconștient de ce se întâmplă cu el : amețeli, temperaturi, lipsa echilibrului de a se deplasa, lipsa poftei de mâncare etc. În familie am decis să fie tratat de sora mea care este cadru medical și nu l-am trimis la spital! După 2 săptămâni tatăl meu și-a revenit complet! Sora mea este vaccinată, tatăl a avut Covid iar eu de la început pandemiei nu am avut nimic, cu alte cuvinte știu că virusul există, dar cu o îngrijire corespunzătoare omul are foarte multe șanse de a supraviețui. Și cu toate acestea tot nu mă voi vaccina. Dacă s-ar vrea cu adevărat binele populației, acel BINE ar fi fost demult prezent! Am fost la câțiva medici, m-am documentat din surse oficiale și peste tot ei ignoră imunitatea naturală,iar ignoranță asta mă determină să ignor acest vaccin! Mai am de precizat că de 18-19 ani nu am fost bolnav, în prezent am 32 de ani! Presupun că mulți dintre dumneavoastră nici nu își mai amintesc ultima dată când au fost bolnavi! Multă sănătate tuturor!

  • Leonard, vaccinul nu este capabil sa împiedice transmisia virusului, ci te poate ajuta intr-o mare măsura sa eviti ATI-ul. Certificatul verde este menit să-i forțeze, prin crearea de neplăceri, pe încăpățânați sa se vaccineze. E simplu!
   Măsura corecta, dar ilegală intr-o democrație libera, era impunerea plății integrale a notei de plata a spitalizării, daca ajungeai cu Covid si nevaccinat la spital. Pe principiul: ok, vrei chin, esti liber să-l ai, dar da cu subsemnatul întâi.

  • Bravo.Bine zis.

  • Bay @Aurel, mai usor cu pianul: adica tatal lui Leonard, 72 ani, probabil a lucrat toata viatza si a platit taxe si impozite, daca ajungea la spital trebuia sa plateasca spitalizare! E dreptate asta, nu?

  • Statul nu da 2 bani pe tine sau pe sanatatea ta , tot ce e el interesat e sa nu iti mai plateasca spitalizarea in cazul in care ajungi in spital sau sa nu ii infectezi pe altii – deci sa la plateasca si lor spitalizarea. ATATA TOT! De aici si obligatia cu vaccinul.

   Masurile restrictive la orice om normal ar trebui sa nasca proteste. Sunt 5 milioane de morti in 2 ani de pandemie covid , o cifra complet irelevanta fata de numarul total de morti in lume in 2 ani ( 120.000.000). Despre ce pandemie vorbim? O mascarada ieftina in care se ingradesc drepturi si libertati iar din pacate lumea doarme dar nu pentru multa vreme….

   Si cand o sa inceapa lumea sa inteleaga ca nu o sa scapam de pandemie cu vaccinuri …atunci sa vezi revolutii.