G4Media.ro

Noile postere de propagandă ale Coreei de Nord pun accentul pe rachetele…

Sursa foto: rodong.rep.kp

Noile postere de propagandă ale Coreei de Nord pun accentul pe rachetele cu încărcătură nucleară, pentru prima oară după ani de zile

Coreea de Nord a lansat noi postere de propagandă care prezintă rachetele balistice cu încărcătură nucleară, a anunțat marți presa de stat, făcând acest lucru pentru prima dată după ani de zile și după ce țara și-a codificat săptămâna trecută politica nucleară prin lege.

Două postere cu rachete au fost printre cele dintr-o serie lansată pentru a-i încuraja pe nord-coreeni să pună în aplicare obiectivele trasate de liderul Kim Jong Un într-un discurs politic de săptămâna trecută, a relatat agenția de presă de stat KCNA, citată de Reuters.

Coreea de Nord și-a consacrat dreptul de a folosi atacuri nucleare preventive pentru a se proteja într-o nouă lege despre care Kim a spus că face „ireversibil” statutul său nuclear și interzice discuțiile de denuclearizare, a relatat vineri KCNA.

Afișele au subliniat necesitatea de a „face forțele armate ale Republicii mai puternice, acordând prioritate maximă construirii capacității naționale de apărare”, a precizat KCNA.

A fost pentru prima dată în aproximativ cinci ani când noile postere au prezentat arme nucleare, potrivit site-ului NK News, care urmărește Coreea de Nord.

În 2018, Coreea de Nord a eliminat multe postere cu tematică antiamericană și militară, în timp ce Kim s-a angajat în summituri cu președintele american de atunci, Donald Trump, și cu alți lideri mondiali.

De când diplomația s-a blocat în 2019, temele istorice antiamericane s-au strecurat din nou în afișajele publice.

Fotografiile publicate de KCNA arată că afișele nu menționează Statele Unite, dar prezintă o serie de cele mai recente rachete ale Coreei de Nord, inclusiv rachetele balistice intercontinentale (ICBM) Hwasong-15 și Hwasong-17.

Afișele includ sloganuri care cer ca apărarea națională să fie o prioritate națională de top și că rachetele arată prosperitatea țării.

Anul acesta, Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor balistice intercontinentale pentru prima dată din 2017, iar observatorii internaționali spun că pare să se pregătească pentru un test nuclear.

Alte afișe au prezentat o serie de sectoare economice, inclusiv silvicultura, pescuitul, construcțiile și bunurile de consum.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. daca am avea 2 neuroni am obtine si noi arma nucleara. Se vor face toti presh si nu vom mai fi invadati vreodata.

    • Da, si pe prima am scapa-o in fata rampei de lansare, sau ne-am impiedica de ea, cum au distrus aia mina maritima