G4Media.ro

Noi inundaţii în Afganistan, 29 de decese / O mie de hectare…

Sursa Foto: X

Noi inundaţii în Afganistan, 29 de decese / O mie de hectare de terenuri agricole inundate, 72 de locuințe distruse

O nouă serie de inundaţii a dus la moartea a 29 de persoane începând de miercuri în Afganistan, ţară pusă deja la încercare de ploile din ultimele săptămâni, care au făcut circa 100 de morţi, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt oficial, informează AFP.

”Potrivit unor informaţii preliminare (…) 29 de persoane au murit din cauza ploilor şi inundaţiilor, iar şapte au fost rănite”, a anunţat un responsabil al Departamentului pentru gestionarea catastrofelor naturale, Janan Sayeq.


Victimele s-au înregistrat în zece provincii, însă nicio regiune din ţară nu a fost ocolită de precipitaţii, a precizat purtătorul de cuvânt într-o declaraţie video.

O mie de hectare de terenuri agricole au fost inundate, iar 72 de locuinţe, distruse, a adăugat el.

Din 12 aprilie, peste 130 de persoane au murit din cauza inundaţiilor în Afganistan, potrivit bilanţurilor anunţate succesiv de Janan Sayeq.

Circa 25.000 de persoane au primit asistenţă materială şi financiară din partea guvernului şi a unor organizaţii internaţionale în decursul ultimei luni, a precizat el.

Afganistanul, care s-a confruntat cu o iarnă foarte secetoasă ceea ce a determinat o absorbţie mai dificilă a precipitaţiilor în sol, este o ţară foarte vulnerabilă la perturbările climatice.

Această ţară devastată de patru decenii de războaie şi care figurează printre cele mai sărace din lume este una dintre cele mai slab pregătite pentru a face faţă consecinţelor schimbărilor climatice, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și acum să vină ONG-URILE cu miloaga să se plângă că trebuiesc ajutați primitivii ăștia cărora nu le place civilizația