G4Media.ro

Noi detalii despre obediența președintelui Igor Dodon față de Rusia: cum era…

Noi detalii despre obediența președintelui Igor Dodon față de Rusia: cum era controlat de ”subdiviziunea moldovenească” de la Kremlin

Cariera politică a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost coordonată de așa-numita „subdiviziune moldovenească” de la Kremlin, dezvăluie publicația Rise Moldova, pe baza analizei datelor dintr-un telefon BlackBerry care i-a aparținut lui Dodon și care a intrat în posesia ziariștilor.

Dodon și alți politicieni pro-ruși din Republica Moldova țineau legătura cu această structură a Kremlinlui prin intermediari sau chiar direct. Iar deplasările la Moscova erau la ordinea zilei: doar în 2016 – anul în care a fost ales președinte al Republicii Moldova, Dodon a luat avionul spre capitala rusă de cel puțin 10 ori, potrivit Rise.

Unul dintre personajele cele mai importante din subdiviziunea de la Kremlin este Igor Maslov, unul dintre decanii serviciilor de inteligență ruse.

Igor Maslov (60 de ani) este colonel al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, șef-adjunct al Departamentului pentru relații interregionale și culturale cu țările străine și șef al așa-numitei „subdiviziuni moldovenești” din cadrul Administrației Președintelui Federație Ruse. Maslov este coordonatorul mai multor politicieni din Republica Moldova, inclusiv al lui Igor Dodon.

Subalternii lui Maslov au sarcina de a „supraveghea” viața politică din Republica Moldova: întocmesc note informative și rapoarte despre politicieni, monitorizează informațiile cu caracter compromițător, redactează discursurile care se referă la Republica Moldova, atât pentru demnitarii și politicienii ruși, cât și pentru cei moldoveni.

Datele analizate de partenerul RISE Moldova, Centrul „Досье”, arată că Igor Maslov expediază notele întocmite de subalterni șefului său direct – generalului SVR, Vladimir Cernov.

RISE Moldova a analizat agenda întâlnirilor pe care actualul președinte a salvat-o într-un telefon BlackBerry de care s-a folosit până la mijlocul anului 2017 și a prezentat, în premieră, dovezi ale interacțiunii lui Dodon cu reprezentanții mașinăriei ruse de propagandă și strategii politice.

În plus, e posibil ca în telefonul lui Dodon să existe și fișiere audio de la discuții înregistrate de acesta cu diverși interlocutori din Rusia, după cum suspectează surse politice consultate de G4Media.ro.

Foto: Igor Dodon și Valdimir Putin / Facebook

Citește tot articolul pe Rise Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Dragnea, Grindeanu si Dodon stateau in picioare ca chelnerii, in fata mesei la care manca Trump. Facea Trump dusul auriu pe ei.

  2. Greu cu Basarabia (si Romania) cand e plina de mizerii umane…

  3. Dodon e o sluga oportunista si un tradator de neam la propriu.

  4. Intrebare: pe langa Rusia si Romania se implica in tara vecina suverana, indivizibila si nationala?

    • trolicică, tu esti?
      Sigur ca se implica Romania, la fel cum intre Austria si Germania este o cooperare foarte puternica. Tarile suverane au voie sa faca pacturi intre ele si sa isi declare prietenie oficial. Cand prietenia asta implica doar persoanele de la varf, se petrece pe ascuns si nu este impartasita de populatie se cheama subversiune si tradare.

  5. Ucraina s-ar multumii cu Basarabia in compensatie la Crimeea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.