G4Media.ro

Noi contre PNL-PSD, după discuții despre o eventuală schimbare a Codului Fiscal/…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Noi contre PNL-PSD, după discuții despre o eventuală schimbare a Codului Fiscal/ Deputata Horga: ”Marcel Ciolacu vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe/ PNL nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia”

Deputatul Gabriela Horga (PNL) scrie marţi, într-o postare pe Facebook, că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi arată că Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri, transmite News.ro.

”Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de PREDICTIBILITATE. Coaliţia are UN PROGRAM DE GUVERNARE ASUMAT, în care aceste propuneri ale lui Marcel Ciolacu NU SE REGĂSESC. Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia, mediul de afaceri şi bunăstarea cetăţenilor”, spune deputatul PNL:

Horga mai arată că ”Marcel Ciolacu vorbeşte despre un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii, o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut şi spera că a renunţat”.

”Marcel Ciolacu nu înţelege sau se face că nu înţelege că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ! Vor fi afectaţi tocmai cetăţenii a căror soarta PSD pretinde că o deplânge. Ce crede Marcel Ciolacu că se va întâmpla, de pildă, cu preţul unui produs alimentar, dacă noul impozit se va aplica atât producătorului cât şi lanţului de magazine care îl vinde? Mai mult, Marcel Ciolacu spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, însă multe dintre aceste companii au capital românesc, oare de Altex sau EMAG a auzit?! Şi exemplele pot continua. Toate aceste companii creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România, iar consumatorii sunt cei care vor plăti preţul lipsei predictibilităţii şi măsurilor greşite”, mai afirmă deputatul PNL.

Gabriela Horga menţionează că de la 1 ianuarie 2023, a intrat în vigoare noua modificare introdusă la iniţiativa ministrului de Finanţe PSD, Adrian Câciu, prin care impozitul pe dividende creşte la 8%.

”Acum, Marcel Ciolacu vorbeşte, din nou, despre creşterea impozitului pe dividende?! Pe de altă parte, dacă Marcel Ciolacu este deranjat că taxarea muncii este prea mare, cei de la PSD puteau vota propunerea pe care am iniţiat-o şi pe care o susţin în continuare, de scădere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură care va avea ca efect direct creşterea puterii de cumpărare. Salariul net va creşte astfel printr-o reţinere mai mică din salariul brut. Este bizar, însă, că Marcel Ciolacu se plânge de faptul că taxarea muncii este prea mare, dar, în acelaşi timp, flutură perspectiva impozitării progresive. PNL nu va renunţa la cota unică, iar impozitul progresiv înseamnă tocmai creşterea taxării VENITURILOR SALARIALE. Să nu uităm: până în 2004, în România s-a aplicat impozitul progresiv, care era între 18 şi 40%, în funcţie de venit. Tot ce depăşea atunci 300 de euro brut era impozitat cu 40%. PNL este partidul care a introdus cota unică, la început 16%, acum 10%”, mai declară Horga.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Iar schimba codul fiscal? Predictibilitate ZERO BARAT. De asta nu vine nimeni sa faca afaceri la noi.

  2. Gargara! Totul e regizat! Fiecare își potențează electoratul sau, pe total coaliția PSD-PNL câștiga procente! Dacă nu se iese masiv la vot cu ăștia vom defila încă vreo 10 ani! Și dacă te uiți pe audiente, la ce se uita romanii, ne o meritam!

    • Cand spunem romanii, ne referim mai mult la cei 60+ ? Majoritatea tinerilor de pana in 30-35 nu se uita la TV. Au televizor doar pentru Netflix, Hbo. Cei de peste 35 pana pe la 60, se uita la fotbal si emisiune pe protv si antena, kanal d. Cei de peste 60+ sunt cei care o ard toata ziua pe irealitatea si rromania tv…..

  3. ca micro cel mai mult m-au saracit pedelistii, actualii penelisti, in niciun caz pesedistii!

    • Așa e, chiar vorbeam acum cu ai mei in bucătărie că nimeni nu își aduce aminte ca vreodată să fi dat PNL o lege de care sa zici, moama ăștia chiar știu. Tot timpul sau bucurat să facă combinații din umbra