G4Media.ro

„Noaptea fierbinte în Soledar. Vom învinge. Nu există nicio îndoială” – Ministrul…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

„Noaptea fierbinte în Soledar. Vom învinge. Nu există nicio îndoială” – Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina

Luptele continuă în Soledar, iar armata ucraineană încearcă să mențină linia, a declarat ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, citată de BBC.

„Noaptea în Soledar a fost fierbinte, luptele au continuat. Inamicul a aruncat aproape toate forțele principale în direcția Donețk și menține o intensitate ridicată a ofensivei”, a scris Maliar pe Telegram.

„Luptătorii noștri încearcă cu curaj să mențină apărarea”.

„Aceasta este o fază dificilă a războiului, dar vom învinge. Nu există nicio îndoială” , a mai spus ea.

Miliția ultranaționalistă rusă Wagner a afirmat că a cucerit orașul, dar acest lucru nu a fost confirmat de Moscova.

Institutul american pentru studiul războiului (ISW), în actualizarea sa periodică a situației de pe front de vineri, notează pentru prima dată că „forțele rusești controlează cea mai mare parte, dacă nu întregul teritoriu din Soledar și, aparent, au reușit să împingă trupele ucrainene în afara periferiei vestice a așezării”.

Soledar este un oraș mic (aproximativ 10.000 de locuitori, potrivit datelor din februarie 2022), situat la 10 kilometri nord-est de Bakhmut, în regiunea Donețk. Acolo se află întreprinderea de stat „Artyomsol”, cea mai mare companie de producție de sare din Europa Centrală și de Est.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Din pacate Soledar a cazut, urmeaza Bakhmut. Oficialii ucrainieni ar face bine sa lase minciunile, chiar si cei mai avizi suporteri ai lor incep sa se indoiasca… De ISW nu mai zic, acum o saptamana anuntau ca Soledar e unul dintre hub-urile majore de aprovizionare ale frontului ucrainean, astazi ne spun ca „pierderea orasului nu are nicio importanta”…

  Oameni buni, deschideti ochii!

  • Ești un șobolan rus. Rusia a pierdut războiul și ați rămas cu minciunile pe internet. Rusia nu mai e în stare să câștige, patetic.

  • Minți ca un șobolan rus ce ești.

  • In esenta, dupa un an de zile de razboi, observam ca armata rusa e complet inutila, doar mercenarii de la Wagner mai cuceresc din an in pasti cate o localitate. Peste 7 secole daca o tin tot asa ajung la gurile Dunarii.

 2. Aoleo, Marcele, asa rau ai ajuns, de vorbesti singur?! :))))))))

  • Tu chiar atât de pr0570van ești? Nu-ți dai seama ce se petrece?

 3. gata, ati invins ! Mai puneti pe media niste secvente din war-games si e ok !