G4Media.ro

Noam Chomsky a fost externat, după ce zvonurile privind moartea sa au…

Sursa Foto: Facebook/Noam Chomsky

Noam Chomsky a fost externat, după ce zvonurile privind moartea sa au fost negate de soţia sa

Lingvistul Noam Chomsky, în vârstă de 95 de ani, unul dintre cei mai influenţi intelectuali americani, a fost spitalizat la São Paulo şi îşi continuă „tratamentul” la domiciliu, au anunţat medicii săi, scrie Le Figaro, transmite News.ro.

„Pacientul Avran Noam Chomsky a fost externat din spital pentru a-şi continua tratamentul la domiciliu”, a precizat Beneficência Portuguesa de São Paulo într-un buletin medical transmis către AFP, fără a oferi alte detalii. Comunicatul spitalului a fost emis după ce pe reţelele de socializare au apărut informaţii nefondate despre moartea intelectualului în vârstă de 95 de ani.

„Nu este adevărat, el este bine”, a scris soţia sa, Valeria Chomsky, ca răspuns la un e-mail al AFP. Potrivit cotidianului Folha de São Paulo, Noam Chomsky a fost spitalizat în oraşul brazilian după ce a suferit un accident vascular cerebral în luna iunie a anului trecut, care i-a afectat partea dreaptă a corpului

Considerat fondatorul lingvisticii moderne, Chomsky a susţinut în cartea sa din 1957, „Structuri sintactice”, că limbajul este o facultate înnăscută şi că o „gramatică generativă”, un set de reguli universale pentru limbaj, este înscrisă în creierul uman. Dar a devenit o figură centrală a secolelor XX şi XXI mai ales pentru rolul său de intelectual angajat, pentru criticile sale radicale la adresa politicii externe americane şi israeliene, precum şi a mass-media.

Opozant al războiului din Vietnam şi al invaziei americane în Irak, a fost, de asemenea, un apropiat al liderilor latino-americani de stânga, precum Fidel Castro, Hugo Chavez şi actualul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva. Timp de mulţi ani, americanul a fost membru al Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), iar în prezent este profesor emerit de lingvistică la Universitatea din Arizona.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...