G4Media.ro

Ninsorile abundente perturbă transporturile în centrul şi estul Chinei, în timpul Festivalului…

sursa foto: Unsplash/ Cristofer Maximilian

Ninsorile abundente perturbă transporturile în centrul şi estul Chinei, în timpul Festivalului Primăverii / Restricţiile au provocat neplăceri pentru numeroşi călători în timpul „migraţiei” de sărbători

Ninsorile abundente care au cuprins regiuni din centrul şi estul Chinei începând de miercuri au perturbat transporturile în provinciile Hubei, Hunan şi Anhui, într-o perioadă în care se celebrează Festivalul Primăverii, ocazionat de Anul Nou Chinezesc, transmite duminică agenţia Xinhua, transmite Agerpres.

În provincia Anhui din estul Chinei, la peste 95 de staţii de taxare de pe autostrăzi a fost refuzat accesul autovehiculelor începând de duminică dimineaţă, din cauza zăpezii şi a condiţiilor de îngheţ.

Restricţiile au provocat neplăceri pentru numeroşi călători în timpul „migraţiei” de sărbători, fenomen cunoscut sub numele de „chunyun”, care a început pe 26 ianuarie şi se va încheia pe 5 martie.

Potrivit companiei Hubei Airports Group, ambele piste ale Aeroportului Internaţional Wuhan Tianhe din provincia Hubei au fost închise începând de sâmbătă seara din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Aeroportul Wuhan Tianhe a desfăşurat o intervenţie de urgenţă pentru îndepărtarea zăpezii şi a gheţii, sâmbătă dimineaţă, şi a anunţat reluarea activităţii pe piste duminică.

În aceeaşi provincie Hubei, aeroportul din oraşul Jingzhou, a fost, de asemenea, închis sâmbătă.

Compania China Railway Wuhan Bureau Group şi-a anunţat duminică intenţia de a suspenda 141 de curse feroviare dus-întors din cauza ninsorilor şi a vremii geroase.

Autoritatea feroviară a desfăşurat aproape 3.000 de angajaţi pentru a efectua lucrări de deszăpezire în zona a circa 4.000 de macazuri de cale ferată pentru a asigura buna funcţionare a serviciilor.

În provincia învecinată Hunan, autoritatea feroviară a impus restricţii de viteză pe căile ferate de mare viteză Chongqing-Xiamen şi Zhangjiajie-Jishou-Huaihua, ceea ce a condus la întârzieri pentru unele trenuri. Compania China Railway Guangzhou Group a suspendat, de duminică până luni, 20 de curse feroviare de mare viteză cu trecere prin această provincie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...