G4Media.ro

Nikolai Patrușev susține că Rusia a neutralizat o tentativă de creare a…

Sursa foto: Twitter / Straż Graniczna

Nikolai Patrușev susține că Rusia a neutralizat o tentativă de creare a unei „autonomii germane” în Kaliningrad

Rusia susține că a „neutralizat” o tentativă de promovare a unui proiect care viza crearea unei „așa-numite autonomii germane” în enclava Kaliningrad, potrivit agenției rusești de presă Interfax.

„În regiunea Kaliningrad, încercările de promovare a proiectului de creare a așa-numitei autonomii germane de către organizațiile non-profit controlate de Germania au fost neutralizate”, a declarat marți puternicul secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, în cadrul unei reuniuni privind „problemele de actualitate ale securității naționale din regiune”.

Acesta nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale, care se încadrează în retorica obișnuită a Kremlinului, potrivit cărora Rusia este ținta unui atac din partea democrațiilor occidentale.

Vorbind despre rezultatele activității pentru anul care a trecut de la ultima reuniune în macroregiune, acesta a afirmat că în nord-vestul Rusiei „au fost oprite activitățile distructive ale organizațiilor neguvernamentale străine și ale organizațiilor non-profit rusești controlate de acestea, care au primit fonduri din SUA, Marea Britanie, Suedia și Belgia”.

„S-au stabilit fapte conform cărora serviciile speciale poloneze au colectat informații pentru a inspira nemulțumire în rândul rușilor”, a adăugat el.

Patrușev a cerut „să se sporească vigilența și să nu slăbească activitatea de prevenire a terorismului și extremismului”, având în vedere „creșterea instabilității geopolitice, intensificarea sentimentelor radicale și extremiste, precum și creșterea sabotajelor și a amenințărilor teroriste”, legate în primul rând de furnizarea de arme către Ucraina.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mutră acră ăsta bate câmpii.

 2. putin cel mic da un decret mic de mica mobilizare generala…
  dupa aia mai vorbim de autonomii…

  • Ce vrăjeală! Dar chiar dacă ar fi adevărat, nu Rusia promova dreptul la autodeterminare al minorităților? Acum de ce ar anihila aceste dorințe 😅

  • @Alex, pai nu este logic si normal ca rusii sunt singura natie din universul asta care are dreptul la autodeterminare? Restul, au voie doar daca-si da putin acordul. De data asta, au primit aviz negativ.

 3. E clar, sunt in degringolada totala. Toate textele astea sunt pentru rusi , nu pentru occidentali. Germani in Kaliningrad ( fosta Prusie Orientala) nu mai sunt din 1945 cand 10 mil au trebuit sa plece din teritoriile anexate de Polonia si Rusia. Ma rog, din Prusia Orientala au fugit odata cu aproprierea Armatei Rosii. Din Silezia si Pomerania au fost fortati sa plece de catre polonezi.

  • Chiar daca ar fi existat o astfel de tentativa, cu ce ar fi fost diferita de crearea unei autonomii ruse in Ucraina? Ca aia a fost buna, daca e sa ne luam dupa rusi.

 4. Așa ceva este permis doar în Donbas, acolo unde minoritatea rusă se simte amenințată de „guvernul neonazist de la Kiev”. Minoritatea germană din Kainingrad nu ar avea niciun motiv de îngrijorare…

 5. Din ce an e stirea asta? 😂🤪

 6. Nu mai exista minoritate germana acolo , a fost rusificata de Stalin !!!!

 7. Mda,Kaliningradul,fost Koenigsberg,oraș tipic german,preluat în forță de Stalin…