G4Media.ro

Nikol Pașinian: Armenia nu este un aliat al Rusiei în războiul cu…

Nikol Pașinian: Armenia nu este un aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina

Armenia nu este un aliat al Rusiei în războiul cu Ucraina, a declarat primul ministru Nikol Pașinian într-un interviu acordat postului ceh de televiziune CNN Prima News, citat de BBC.

„Acest lucru nu a fost niciodată spus cu voce tare, dar cred că se poate observa: nu suntem aliați ai Rusiei în războiul cu Ucraina. Iar sentimentul nostru de la acest război, de la acest conflict este anxietatea, pentru că afectează în mod direct toate relațiile noastre”, a spus el.

Pașinian a subliniat vulnerabilitatea poziției Armeniei: în Occident, țara este considerată un aliat al Rusiei, în timp ce în Rusia nu se crede acest lucru.

„Se pare că există o modalitate de a evita toate aceste coliziuni, dar adevărul este că, cu cât situația devine mai dificilă, cu atât mai puțin spațiu de manevră rămâne. Evităm acest lucru nu pentru că nu avem o opinie asupra situației, ci pentru că noi înșine avem multe probleme care nu ne permit să ne implicăm mai mult în rezolvarea altor probleme”, a subliniat el.

Pe pagina sa de Facebook, Pașinian a scris că interviul a fost înregistrat în luna mai, în timpul vizitei sale oficiale în Republica Cehă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Putin stă cu gleznele-n apă, privește in zare melancolic și doar in treacăt aruncă o privire din corabia sa la șoarecii ce au sărit din apă si fug cu disperare!
    Și aliații îl reneagă!