G4Media.ro

Nigerul își închide spațiul aerian în faţa ameninţării crescute a unei intervenţii…

Sursa foto: AFP

Nigerul își închide spațiul aerian în faţa ameninţării crescute a unei intervenţii din partea ţărilor vecine, susține junta care a preluat puterea

Nigerul a anunţat duminică închiderea spaţiului său aerian în faţa ameninţării crescute a unei intervenţii din partea ţărilor vecine, au informat militarii care au preluat puterea la Niamey, transmite AFP, citată de Agerpres.

„În faţa ameninţării unei intervenţii care devine din ce în ce mai clară din partea ţărilor vecine, spaţiul aerian nigerian este închis începând din această zi, duminică, (…) până la noi ordine”, indică un comunicat de presă care precizează că „orice tentativă de încălcare a spaţiului aerian” va conduce la „un răspuns viguros şi instantaneu”.

Într-un alt comunicat de presă, Consiliul Naţional pentru Salvarea Patriei (CNSP, care a preluat puterea prin lovitură de stat) afirmă că o „pre-desfăşurare pentru pregătirea intervenţiei a fost făcută în două ţări din Africa Centrală”, fără a preciza care sunt acestea. „Orice stat implicat va fi considerat cobeligerant”, se precizează în comunicat.

Graniţele terestre şi aeriene ale Nigerului cu cinci ţări vecine (Algeria, Burkina Faso, Libia, Mali şi Ciad) au fost redeschise pe 2 august, la aproape o săptămână după ce au fost închise în timpul loviturii de stat din 26 iulie, care l-a răsturnat pe preşedintele ales Mohamed Bazoum.

Ultimatumul impus pe 30 iulie de Comunitatea Economică a Statelor Africii de Vest (ECOWAS) militarilor care au preluat puterea pentru a-i reda preşedintelui Bazoum atribuţiile, sub ameninţarea unei intervenţii armate în cazul nerespectării, expiră la miezul nopţii, ora Niamey (23:00 GMT).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...