G4Media.ro

Nicuşor Dan: Veniturile reale ale Primăriei Bucureşti în 2022 vor fi la…

Nicuşor Dan: Veniturile reale ale Primăriei Bucureşti în 2022 vor fi la jumătate din veniturile din 2021 / ”Solicit guvernului modificări în bugetul naţional astfel încât Primăria Bucureşti să poată să asigure serviciile publice”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, că instituţia va avea, în 2022, venituri reduse la jumătate faţă de veniturile reale din 2021, ceea ce va pune Primăria Bucureşti în imposibilitatea de a asigura serviciile publice pe care le are în atribuţii, relatează News.ro.

”Aşa cum arată proiectul de buget naţional în acest moment, veniturile reale ale Primăriei municipiului Bucureşti în 2022 vor fi la jumătate din veniturile reale ale Primăriei municipiului Bucureşti în 2021 ceea ce va pune Primăria municipiului Bucureşti în imposibilitate de a asigura serviciile publice pe care le are în atribuţii”, a anunţat, marţi, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că ”nicio instituţie nu poate să funcţioneze cu un buget la jumătate”.

”Vă aduc aminte ca exemplu, România în criza din 2010 a fost constrânsă să reducă salarii semnificativ, a avut mari probleme în condiţiile în care a avut o scădere de 10 la sută, nu de 50 la sută cum se preconizează în 2022”, a mai afirmat primarul.

El a explicat că, în 2021, bugetul Primăriei Capitalei a fost de 10 miliarde, dintre care 6 miliarde au mers la sectoare, iar 4 miliarde au revenit municipalităţii.

Dintre aceste patru miliarde, două au fost pentru subvenţii, un miliard pentru termie şi 1 miliard pentru transportul public.

Nicuşor Dan a precizat că bugetul pentru 2022 este tot 10 miliarde, dar că subvenţiile vor fi trei miliarde, nu doar două miliarde şi astfel Primăria Bucureşti va fi nevoită să se descurce cu un miliard, faţă de două câte au fost în acest an.

“În 2022, bugetul Bucureştiului va fi tot de 10 miliarde de lei, tot şase miliarde la sectoare, tot patru miliarde la Primăria municipiului Bucureşti, cu diferenţa esenţială că – chiar dacă vom dubla tariful pentru populaţie – subvenţiile vor fi de trei miliarde în loc de două miliarde, adică subvenţia pe termie va fi de două miliarde în loc de un miliard. Şi atunci bugetul real care ne rămâne pentru celelalte servicii va fi de un miliar în loc de două miliarde, adică la jumătate faţă de anul 2021. În 2021 am făcut reduceri masive ale costurilor pentru a ajunge la un echilibru în această instituţie”, a explicat Nicuşor Dan.

El a precizat că sunt două soluţii în această situaţie.

“O soluţie este ca statul să ajute Bucureştiul şi toate celelalte localităţi care au sisteme centralizate de încălzire, astfel încât parte din această sumă să fie suportată de la stat. O altă soluţie este ca acest tip de subvenţie la termie să fie împărţit echitabil între Primăria Capitalei şi sectoare pentru că administrăm împreună aceiaşi oameni. Ambele soluţii au fost propuse ministrului de Finanţe. Din păcate, nu am găsit deschiderea necesară la ministrul de Finanţe şi niciuna din aceste soluţii nu se regăseşte în proiectul de buget naţional pe anul 2022”, a afirmat primarul.

El solicită Guvernului şi Parlamentului să facă modificări în bugetul naţioal ca Primăria Capitalei să poate asigura serviciile publice pe care le are în întreţinere.

“Solicit şi Guvernului şi Parlamentului, în aceste două zile care au rămas de dezbatere a bugetului naţional să opereze acele modificări în bugetul naţional astfel încât Primăria municipiului Bucureşti să poată să asigure serviciile publice pe care le are în atribuţie şi sper să găsim înţelepciunea la nivelul Guvernului şi la nivelul parlamentarilor astfel încât să putem să operăm acele modificări de buget de care bucureştenii au nevoie”, a mai transmis Nicuşor Dan.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Iar in final … „Eu voi vota cu PNL”, si-a terminat Nimicusor Dan conferinta de presa.

  • Ce-ţi pasă ţie? Tu stai la ţară în Voluntari, în fieful de ticăloşi ai PSD.

  • Vladimire, te credeam mai destept decat atat. Dar fie. Probabil nu ai inteles ce am vrut sa spun.

  • De ce subventie ??? Zero subventie. Ceilalti cetateni ai Romaniai, din zone mult mai friguroase isi platesc pana la ultimul ban incalzirea. Inca o data, de ce subventie ???? Nu mai da, ba, nevaccinatule subventia si atunci veniturile reale ale primariei vor fi duble fata de anul acesta. Fa si tu calculul, ca ai facut aritmetica la facultate.

 2. Toti din psd si pnl sunt contra primarului iar bani in plus nu va vedea. Subventiile acodate pe transe de venituri si nu chiriasilor fara buletin de Capitals si care sunt elevi si studenti. Altfel, banii nu vor ajunge niciodata

 3. Miticilor, sunteti in faliment, capitala hotilor !
  Nu va mai saturati sa furati bani de la judetele amarate din tara! Toti banii din tara ajung la voi si ii directionati la capitala hotilor de pe malul dambovitei!

  Sper sa dati faliment hotilor! Voi ati devalizat toata tara prin deturnarea banilor ajunsi in capitala nespalatilor fara caldura sau apa calda in 2021 !

  Bucurestenii, nespalatii si boschetarii romaniei!

  • Leafa medie in Bucuresti este dubla fata de cea in restul tarii. Muncesc bucurestenii de doua ori mai mult ??? Aiurea, oricum ei isi peterc in trafic cate 2-3 ore zilnic, deci nu mai au timp cand sa munceasca. Dar banii sunt la ei, ei fac ce vor cu banii romanilor. Si ei vor ca ei sa castige, la aceeasi munca, de doua ori mai mult ca ceilalti. In afara de aceasta furaciune facuta la nivel de stat, prin buget si legi, vin cu tot felul de furaciuni si furtisaguri din banii celorlalti, cum ar fi aceste subventi: la caldura, transport, etc.

  • Tu din ce grota ai aparut, neanderthalianule?

 4. Ce să îți fac Nicusoare dacă te bagi în cârd cu golanii. Politica dâmbovițeană e pe combinații, furturi și șmecherii iar tu nu te incadrezi la această ligă. Așa că ori te bați cu ei parte în parte dacă știi bătaie sau șah ori te duci acasă și ne lași.

  Oricum acum ai motiv să reduci aparatul bugetar de partid la jumătate dacă știi să joci.

 5. Mucusor….ai dat teapa prostilor care te au votat😂 ii tii in frig usor..nespalati😂😂Le ai tras o si cu targul ,pardon balciul de Craciun😂😂. Acum te caciulesti pt banuti in timp ce companiile capusa infiintate de firea sunt girate de oameni noi numiti de tine. Mucusor…mucusor..😂😂

 6. Să dea banii guvernul pt. Mitici. Uraaa

 7. Nea nicule, cu n mic,
  Pai tu astepti de la bugetul consolidat resurse? Nu maitre, la ce posibilitati ai ar trebui sa-ti fie rusine sa faci asta. Tu, daca esti un manager adevarat si nu ai cazut din copac, ti-ai asigura resurse pentru ce vrei tu in Bucuresti, doar din taxa de parcare pe care, atentie, o au toate statele civilizate. Lasa golania unui primar venit de niciunde si apuca-te de carte si de treaba! Nu este suficienta, se pare, doar matematica, pe care tu ai facut-o. Matematica a facut si Sima ( nu Horia Sima ci altul, Cristian), care da, a facut ce a stiut mai bine. Tu? Nimic. Nici casa, din ce inteleg, nu ai. Hai, la treaba! PS: nu fac parte de niciunde.

 8. Cum naiba de am fost atât de idioți să-l votam pe agariciul asta ? Apa calda nu, căldură nu, buget nu, așteaptă că milogul bani de la Guver dar că sa realizeze proiecte de Fonduri Europene,nu este in stare.

 9. Nicusor are solutii, Nicusor rezolva, Nicusor face echipa 😂

 10. Să își plătească căldura și transportul la prețul real. Să reducă birocrații din primărie și alte instituții subordonate.