G4Media.ro

Nicuşor Dan: Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia…

Nicuşor Dan: Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că între cetăţenii Uniunii Europene există „dorinţa puternică de a continua şi a îmbunătăţi acest proiect care a adus bunăstare, democraţie şi pace”. „Deci chiar prin faptul că există dorinţa multor ţări europene de a se alătura acestui proiect politic, Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice”, susţine el.

Nicuşor Dan a participat, duminică, în parcul Regele Mihai I, alături de lideri ai României şi reprezentanţi ai ţărilor membre UE, la evenimentul organizat de Comisia Europenă cu ocazia Zilei Europei.

„Ziua Europei este sărbătoarea naţiunilor europene. 9 mai este răspunsul pragmatic pe care naţiunile europene şi l-au dat imediat după război şi s-a dovedit a fi calea către succes. (…) Fac parte din generaţia acelor români care îşi doreau, la începutul anilor ’90, ca România să intre în UE, să intre în NATO, ca valorile pe care societatea românească le cultivă să fie aliniate cu cele europene şi cu cele euro-atlantice şi sunt foarte bucuros să fiu azi aici, în acest cadru, în care România este parte a UE şi, deci, parte a acestor valori”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a adăufat că există provocări şi „duşmani ai acestui concept al Uniunii”, dar „există între cetăţenii Uniunii Europene, ai Bucureştiului şi ai României, dorinţa puternică de a continua şi a îmbunătăţi acest proiect care a adus bunăstare, democraţie şi pace”.

„Am văzut, chiar în ultimul an, răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană a ştiut să-l dea la provocarea pandemică pe care a trebuit să o treacă; vedem răspunsul pragmatic pe care Uniunea Europeană este gata să îl dea la criza economică generată de criza sanitară. Deci chiar prin faptul că există dorinţa multor ţări europene de a se alătura acestui proiect politic, Uniunea Europeană este un succes şi este în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să muncim pentru ca acest succes să se amplifice. Să ne bucurăm de Ziua Europei şi să fim cu toţii responsabili pentru viitorul Europei şi al naţiunilor europene”, a declarat primarul general al Capitalei.

Decizia privind instituirea Zilei Europei a fost luată în 1985, în cadrul Consiliului European de la Milano. Ziua de 9 mai reprezintă data la care a fost pronunţată „Declaraţia Schuman”. Într-un discurs ţinut la Paris în 1950, ministrul de atunci al afacerilor externe, Robert Schuman, propunea plasarea producţiei de cărbune şi oţel sub controlul unei autorităţi comune. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. S-a trezit din somn Nicusor! Ia zi, Nicusor, ai facut auditul ala la primarie ca sa aflam cat s-a furat? Ai inceput sa recuperezi banii de la vinovati? ce se mai aude cu repararea tevilor, ca apa calda tot nu avem? dar cu poluarea cum ramane, s-a rezolvat ceva? si traficul, sa nu uitam de trafic. Sforaiala placuta, Nicusor!

 2. AMi traieste? Nu a mai scos capul de mult din cerceafuri!

  tace si face! dar nu stim ce!
  vb si el vb goale

  vad ca mai sunt si amtii care gandesc ca mine!

 3. Măi, da ce primar macrounivers aveți! Cum le știe el cu Europa ! Bravo lui, dar eu sper să nu-l apuce și pe-al nostru ci să-și vadă de treabă prin oraș.

 4. Bukarest este un succes la poluare!
  Este de datoria lui Micusor sa faca ce a promis!

  • Berceanu abia a început lucrul şi deja se văd rezultatele, nu mai avem vârfurile de poluare seara şi în weekend, am văzut pe airly.

   Asta înseamnă să pui un USRist la conducere. Din păcate, Nicuşor e PNList acum.

  • Ce a facut beceanu sa avem aer mai curat? Poti sa detaliezi Vladimire? A „perfectionat” soft-ul ca sa iasa cifrele mai bune? Ca aerul din punctul meu de vedere este la fel de poluat! Cand mai pliua se curata, ca altfel… De exemplu cand era plin d epraf saharina in Bucuresti, buletinele lui Berceanu aratau ca avem aer curat in Bucuresti! Sa mori de ras nu alta! Pai unde vine un userist din secunda urmatoare SOARELE RASARE, chiar daca este seara!

 5. Singura realizare până acum e că a făcut atâta părul în cap 🤣 zici că e mascota capitalei

 6. Și-a găsit și cine sa ne zică noua sa muncim ,de parcă știe el cat muncim. Ăstuia i- a pus Dumnezeu mana in par peste noapte după o viață de boschetareala pe la proteste și acum își permite să fie arogant de are impresia că va fi primar pe viață.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.