G4Media.ro

Nicușor Dan susține că a fost amendat pentru că a uitat să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicușor Dan susține că a fost amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării prin SMS: ”Aveam o conferinţă de presă, trebuia să prelungesc, m-a sunat cineva şi am uitat”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat că înainte oamenii nu plăteau parcarea deoarece nimeni nu făcea controale. Acum se fac controale şi chiar se dau amenzi. Edilul a precizat că el însuşi a fost amendat pentru că a uitat să prelungească plata parcării prin SMS.

Nicuşor Dan a precizat la Digi24, joi seară, că regulamentul de parcare a fost votat în 2019, dar abia acum a fost pus în aplicare pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun.

”A fost un regulament care s-a votat de Consiliul General în 2019, fosta administraţie nu a avut curajul să îl implementeze. Adică acele locuri care sunt marcate să fie să plătite, taxate. Am făcut ca acele locuri să se plătească 5 lei ora. Nu am făcut asta ca să luăm bani de la bucureşteni, dimpotrivă, am făcut asta ca să încurajăm oamenii, treptat să folosească transportul în comun”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei a dezvăluit că el însuşi a fost amendat.

”Înainte nu plăteau parcări pentru că, deşi erau panouri care spuneau că trebuie să plătească, oamenii au aflat că nu există nimeni care să controleze. Acum se controlează. Dăm amenzi, şi eu am luat în parcarea din jurul primăriei. Aveam o conferinţă de presă, trebuia să prelungesc prin SMS ora, m-a sunat cineva şi am uitat să fac asta şi am ieşit din cât am plătit”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat de ce mai e nevoie de parkometre, Dan a explicat că peste tot în lume sunt astfel de dispozitive.

”Fie că plăteşti prin SMS, fie prin aplicaţie, e un procent de încasări pe care îl ia intermediarul. Peste tot în lume sunt parkometre. Nu e aşa de scump, mai scump e că aveam 10.000 de locuri, când ar trebui să avem 300.000 de locuri de parcare. Vrem să mărim locurile de parcare, vrem să ajungem să avem tot ce e în interiorul inelului central, să fie cu albastru şi să avem un abonament pentru rezidenţi. Termnul optimist este un an”, a declarat Nicuşor Dan.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. He he be 🤣

  • Il informam pe Primarul General ca astazi, 20.10.2022, la ora 20:30, continuau lucrarile pe santierul de pe Strada Icoanei nr. 2 – 8, zona protejata a Capitalei, in ciuda faptului ca Primarul General a afirmat ca justitia a oprit definitiv aceste lucrari.
   S-a ajuns deja la nivelul de circa 2,5 m deasupra solului.
   Il rugam pe Primarul General sa ne comunice de ce Primaria si Politia nu fac nimic,
   in acest caz, de peste trei luni de zile, sau sa ne informeze ca a dat aprobarile necesare
   si s-a intrat in legalitate.

   „Pe 11 iulie, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în care a anunțat că – printr-o decizie definitivă – Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul spaniol nu mai are nicio autorizație valabilă. Edilul a explicat și cum s-a ajuns să se construiască într-o zonă protejată a Capitalei.”

 2. Saracul Eugen, munceste si la 12 noaptea…

 3. @eugen :
  Nicusor este cel mai cinstit si cel mai competent primar.
  Bucurestiul are mii de probleme.
  Oricat de bun, oricat de competent ar fi primarul, nu le poate rezolva pe toate, mai ales in condiiile in care consilierii il saboteaza.

 4. Ai uitat?? Cum uiti ca esti primar si nu un meditator hipster? Sau ideea era sa ne spui ca raspunzi la telefon?

 5. Primarul General evita sa spuna ca unì angajati ai primariei capitalei parcheaza gratis masinile in fata PMB deoarece acestia si-au scos certificate de persoana cu handicap si conform hotararii de consiliu aceste persoane sunt scutite de plata locului de parcare.

 6. Pana una-alta de vreo cateva zile in Militari pe teava de apa calda, curge rece gheata. Asta dupa ce o lasi sa curga jumatate de ora, ca fraierul. Pe site-ul Termoenergetica apar cateva strazi, dar aia pe care stau eu ca si multe altele nu. Nicusoare lasa liniile albastre pe troatoare pentru care sa ceri bani si fa ceva sa avem apa calda si caldura.

 7. Pai nu e chiar asa, ca semafoarele din Pantelimon functioneaza corect.

 8. Nicușoare n-o mai da în mangleală , cu încurajare cetățenilor pentru a folosi transportul în comun, ați făcut-o pentru a ne BELI de bani . Te-aș întreba dacă domeniul public al Bucureștiului, este proprietatea privată voastră , sau este a celor care plătesc de se covoșează , ca voi și trântorii din primăria Capitalei să vă îmbuibați.

 9. Ceea ce demonstrează slăbiciunea și rapacitatea sistemului de control al parcărilor. Sistemul ar trebui să înregistreze intrarea și ieșirea din parcare și apoi să trimită sms cu plata timpului de parcare cu atenționare că dacă în x ore nu se achită plata va urma aplicarea unei amenzi în valoare de y ori valoarea parcării efective.

  • Se demonstrează idioțenia celor care administrează parcările. Există parcometre care taxează la plecare…dar scopul nu este să ofere servicii de calitate care să îmbunătățească viața cetățenilor, scopul este să adune cât mai mulți bani, este o problemă generalizată în administrațiile de orice fel din țara.

 10. Dupa 8 ani de „aritmetica” la Bucuresti si Paris, acest cetatean incalca articole din Constitutie, legi si acte normative ale Guvernului pentru ca nu are niciun fel de pregatire in conducerea unei administratii publice. A implementat discrinarea posesorilor de autovehicule pe criteriul riveranitatii: parcare fara plata la bordura, parcare rezervata cu plata modica in zonele albe si parcare negarantata cu pret mare in zonele albastre. Ce opinie are Prefectul, care are studii juridice?