G4Media.ro

Nicuşor Dan, în replică la acuzaţiile lui Piedone că a împiedicat consolidarea…

sursa foto: Colaj G4Media / Ilona Andrei

Nicuşor Dan, în replică la acuzaţiile lui Piedone că a împiedicat consolidarea unei şcoli: Obţinerea avizelor durează / ”Au venit cu o cerere de certificat în noiembrie”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, în replică la acuzaţia edilului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, că nu a semnat încă documentaţia în vederea consolidării Şcolii „I. G. Duca”, că Municipalitatea a emis certificate de urbanism, însă durează cel puţin şase-şapte luni obţinerea tuturor avizelor, transmite Agerpres.

„‘I. G. Duca’ e o şcoală pe şoseaua Panduri pentru care noi dăm autorizaţia şi certificatul. Au venit cu o cerere de certificat în noiembrie şi noi le-am dat atunci un certificat de urbanism, în 15-20 de zile, după care au mai venit cu o cerere de certificat, prin februarie-martie şi i-am dat zilele astea, de curând i-am dat certificatul. Problema nu-i asta. Problema este că el a mutat copiii. Deci, după ce noi dăm certificatul, mai durează cel puţin şase-şapte luni să ia toate avizele, cel mai complicat fiind de luat de la Direcţia pentru Cultură, unde ştiţi că sunt întârzieri mari. Problema este de ce s-a apucat să mute copii înainte să aibă autorizaţia, că în baza autorizaţiei se poate lucra”, a spus Nicuşor Dan, vineri, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor pe acest subiect, vineri, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Referitor la declaraţia edilului Cristian Popescu Piedone că a depus cererea pentru obţinerea autorizaţiei în regim de urgenţă, Nicuşor Dan a menţionat că nu a văzut-o. „O să vină la noi şi evident că (…) pe toate solicitările pe unităţi de învăţământ ne uităm cu atenţie”, a afirmat edilul general.

În ceea ce priveşte Şcoala „Grigore Tocilescu”, Nicuşor Dan a precizat ca Municipalitatea nu are niciun fel de calitate, având în vedere că nu reprezintă un monument istoric. „Acolo nu este zonă protejată, nu e monument istoric, e o şcoală care stă abandonată de şase ani şi pe care a avut tot mandatul s-o facă şi n-a făcut”, a punctat Nicuşor Dan.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, a intervenit joi în timpul conferinţei de presă a contracandidatului său, Sebastian Burduja, criticând faptul că edilul Nicuşor Dan nu a semnat încă documentaţia în vederea consolidării Şcolii „I. G. Duca”.

Cristian Popescu Piedone a precizat că a depus cerere pentru consolidarea şi reabilitarea Şcolii „I. G. Duca”, un proiect în valoare de 6,7 milioane de euro, selectat de Ministerul Dezvoltării pentru finanţare. Primarul Sectorului 5 a menţionat că a refăcut proiectul, în conformitate cu solicitarea primarului general, iar acum a depus cerere pentru obţinerea autorizaţiei în regim de urgenţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. Piedone, candidatul parnaias, primarul colectiv, se va retrage înainte de ziua alegerilor.

 2. Dl Piedone nu se va retrage .
  Nu se va retrage in primul rand pt ca :
  – este candidatul unui partid PUSL, nu este pe persoana fizica, are candidati cu personalitate si tinuta morala la europarlamentare, la consiliul general si sectoare, iar sondajele dau inusiv candidatilor PUSL procente f bune ! !
  – PUSL este fostul umanist, fostul conservator, si practic este dl Voiculecu, om de afaceri extraordinar, fost politician exceptional, fost in slujba tarii in cadrul SIE !
  – dl Piedone, este permanent atacat in mod inchizitorial, de postul tv Realitatea, post care a atacat de asemeni personalitati ca :
  – Adrian Nastase, Basescu, Grindeanu, Bode, George Simion, Coldea etc.
  Iar atacurile asupra AUR si Simion, au inceput total dupa ce AUR, nu a fost de acord cu candidatul Cosmin Guse, sustinul de Reitatea tv.
  La fel atacuri in Rafala de la B1 tv, care insa sunt de la muderatori fara o tinuta profesionala si obiectivitate , ca Ioana Constantin, cei doi de la Buna Romania .
  Ori aceste emisiuni anti Piedone, venite de la posturi si cu emisiuni fake news, au un efect contrar la f multi bucuresteni.
  Si chiar daca dl Piedone nu are calitati de primar general, vor fi foarte multe voturi pentru dumnealui si PUSL, practic nu caun vot pentru prestatia dumnealui, ci un vot anti inchiziatorismelor mentionate mai sus, si in principal antiCoalitie, si atentie, anti dl
  Ciolacu.

  • Asta nu inseamna ca Piedone va castiga. Va fi probabil al 3 lea.
   Dna Firea pe 2.
   Nicusor Dan pe primul loc .
   Practic, cred ca a fost si dorinta dlui Ciolacu pt Firea .
   Ca si la alegerile anterioare .