G4Media.ro

Nicușor Dan: Eu mâine dimineaţă la 6.00 voi fi la STB. Îi…

Nicușor Dan: Eu mâine dimineaţă la 6.00 voi fi la STB. Îi sfătuiesc pe șoferi şi vatmani să se consulte cu un avocat, nu cu liderul de sindicat

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat „destul de optimist” în privinţa faptului că angajaţii STB îşi vor relua vineri activitatea, menţionând că executori judecătoreşti le vor comunica acestora hotărârea instanţei referitoare la faptul că greva este ilegală.

„Eu mâine dimineaţă la ora 6.00 voi fi la STB. Mâine dimineaţă de la ora 6.00 executorii judecătoreşti vor pleca de la STB către autobaze, depouri. Sunt destul de optimist că nu vom fi într-o situaţie de inconştienţă colectivă, menţinând aceeaşi deschidere pentru a avea un dialog civilizat, pe tot ce înseamnă probleme din STB, cu reprezentanţi legitimi, şi nu politici ai oamenilor de acolo”, a spus Nicuşor Dan, pentru TVR 1, conform Agerpres.

Primarul a făcut apel la responsabilitate, dar şi la „spiritul de conservare”, subliniind că potrivit hotărârii pronunţate de instanţă angajaţii STB trebuie să îşi reia activitatea. Cei care nu fac acest lucru săvârşesc o infracţiune, a adăugat el.

„Avem o hotărâre a instanţei, care a spus că această grevă este ilegală şi a spus că trebuie reluată activitatea. Este o hotărâre a instanţei care poate fi atacată cu apel, dar până atunci este executorie. Dacă sunt şoferi şi vatmani care se uită la noi, îi sfătuiesc să se consulte cu un avocat, şi nu cu liderul de sindicat, care îi minte şi le spune că nu e executorie până la apel. (…) Un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare şi de îndeplinire a hotărârii judecătoreşti, se va prezenta la autobază şi depou şi va înştiinţa oficial că există această hotărâre executorie şi că cine nu o respectă săvârşeşte o infracţiune, în mod individual. Nu mai suntem în contextul de azi dimineaţă, în care nişte oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual”, a precizat edilul-şef.

Nicuşor Dan a menţionat că au existat discuţii, anterior declanşării protestului, între consiliul de administraţie şi liderii de sindicat, iar aceştia au solicitat schimbarea din funcţie a directorului general „fără să aducă argumente”. El a contrazis afirmaţiile conform cărora nu ar fi vorba despre o grevă, ci despre un protest spontan.

„Este o grevă organizată de sindicate şi avem toate dovezile în sensul acesta, pe care le-am şi depus la Parchet. Avem mărturii de la oameni care au vrut azi dimineaţă să iasă în traseu şi au fost ameninţaţi de liderul de sindicat să nu o facă, după cum avem dovezi cu acelaşi lider de sindicat care azi, după pronunţarea hotărârii judecătoreşti, a circulat din autobază în autobază ca să convingă oamenii că această hotărâre judecătorească nu este aplicabilă – adică incitarea la nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti”, a declarat el.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat joi seara că personalul implicat în proteste refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei şi că există posibilitatea ca această grevă să continue şi vineri.

„Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală, care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru. Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţă a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune”, semnalează reprezentanţii societăţii, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Nicușor vezi că unii de acolo negociază doar cu levierul în mână.

 2. Asa și? Ii bagi la pușcărie pe toti? Cine mai conduce dup aia tramvaiele? Nevasta-ta?

  • Și încă ceva ba mucusor, în caz ca nu știai, la stb la ora sase oamenii sunt deja sătui de munca. Ți s-o părea ție cu noaptea în cap, dar asa e.

   Și încă ceva bai mucusoare: la râdeți când te duci ba nasparliule cu executorii, sa ii șomeri sa ne dea apa calda ca dacă nu ii execuți??

   Pacat ca te am votat ba… iti spun eu ca dacă s ar re-edita votul mâine te-ar bătea firea la scor de neprezentare.

  • Vorbesti singur ba ?

  • Puți a postac pesedist de la o poștă.

  • Mihai, esti penibil…
   Cei care fura motorina chiar ar trebui sa ajunga la puscarie…

 3. Asta e o telenovela in care toate personajele sunt negative. Vine tzaranetele asta care nu se pricepe la nimic in viata reala sa rezolve el problemele orasului Bucuresti! Deja se vad rezultatele, nu credeam ca poate fi mai rau decat sub pupaza roz, dar m-am inselat! S-a urcat si asta in copac, exact ca si pupaza si s-a pus pe grohait!
  Daca isi inchipuie ca ii trimite la munca pe soferi cu amenintari, se inseala amarnic. Soferii pot sa se taraie pe traseu, pot face sa le crape magaoaia in drum, pot sa isi imagineze o multime de alte modalitati prin care sa tina transportul in comun semiparalizat.

  • a concediat 2500 de bugetari care nu faceau nimic util, a blocat 40 de proicte de urbanism dezastruase, a reluat investitiile in RADET, etc

 4. Doar la comuniști și pupători de moaște le este dor de regimentul Firea zis așa doamna sârmă.

  • Ești cam setat bai postat penelistoid.
   Ca sa înțelegi mai bine, ni se rupe de Fire. De aia ti am votat boschetarul, ca să tremuram în casa de frig?
   Nu e ba diferenta între Firea și Dan, la aia erau țevile de 49 de ani și la asta de 50. Diferența e ca atunci era caldura.
   Din partea mea, ia-i pe amândoi și muta-i în Botswana for all I care, dar nu îl mai pupa în dos atât pe Mucusor ca nu merita.

 5. Îmi plac amenințările lui Plicușor Ban , nu are decât să-i bage la pușcărie pe toți cei care nu îi execută ordinele , să le desfacă contractele de muncă .

 6. Pe Nicușor nici cu pompierii nu-l trezești la ora 6 a.m.

 7. Ia sa mergi leneșule si laudarosule la Teemoenergetica, tot cu executorii, sa ii pui pe treaba, sa aiba bucureștenii căldură si apa calda in apartamente.

 8. Locul lui Nicușor este la pușcărie, nu la primarie.
  Intr-o bună zi va fi condamnat pentru genocid.
  Rușine!

 9. Spui Nimicusor/PNL/USR+ si tragi apa.
  💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

 10. Este jenant ca de fiecare data cand citesc aceste comentarii nu exista nicio ocazie in care sa nu apara referiri la apartenenta politica a celor ce isi exprima parerea.
  Ca si cum simpatia pentru psd, pnl sau usl ar fi un argument decisiv pentru a avea sau nu dreptate.
  Probabil ca sunt aceleasi persoane care posteaza si fac din acest spatiu o confruntare politica.
  Chiar nu va puteti abtine sa faceti aceste referiri la partide? Chiar nu sunteti in stare sa aduceti doar argumente logice pentru parerile dvs?

 11. Toti conducatorii de mijloace de transport STB sunt convocati pentru maine ora 10 la circa de politie de care apartin pentru a da o declaratie cu privire la participarea lor la aceasta greva ilegala.
  Neprezentarea la acest termen se pedepseste cu amenda de 1000 lei.
  STB va recupera prejudiciul cauzat de conducatorii auto prin neefectuarea curselor prevazute in contractul de lucru si anume 1500 lei pentru fiecare zi nelecrata.
  Suma de 1500 lei pe zi va fi retinuta din drepturile salariale.
  Pentru 3 zile de absenta nemotivata, se va desface disciplinar contractul de munca si persoana respectiva va avea interdictie de a mai fi angajata in transportul public.
  STB va publica conditiile de angajare pentru posturile ramase vacante dupa aceste desfaceri de contracte de munca.

  Asta trebuia sa fie reactia autoritatilor.
  Nu sa ne milogim de ei sa reia lucrul macar la o treime din capacitate!

  • Ești b”ou, dacă te angajează pe tine(dacă treci de vizita medicala și psihologic deși se poate deduce ca ai ceva probleme de comportament) mâine vei fi în traseu conducând un autobuz, troleibuz tramvai peste 5 săptamani.Marti dimineața 10.000 de demisi.

 12. Unii muncesc pe 2000 de lei de le sar capacele… Ăștia, pe 5000 de lei pe luna, asculta de liderii de sindicat, cum au ascultat și aia din mina… După ce au ascultat, au rămas și fără mine… :-))))

 13. Sa bage armata șoferi și nu au decât sa tina greva cit vor