G4Media.ro

Nicușor Dan: Este absolut iresponsabil ca primarul general Gabriela Firea să constate…

Nicușor Dan: Este absolut iresponsabil ca primarul general Gabriela Firea să constate azi că i-a expirat contractul cu groapa de gunoi și să arunce problema la sectoare

Nicușor Dan, candidat din partea USR și PNL, la Primăria Capitalei, afirmă că este absolut iresponsabil ca primarul general Gabriela Firea să constate astăzi că i-a expirat contractul cu groapa de gunoi și să arunce problema la sectoare.

„Gabriela Firea a avut 4 ani să rezolve problema deșeurilor din București, nu a făcut nimic, și aruncă problema sectoarelor, care vor fi obligate să se descurce de pe o zi pe alta. Astăzi, 21 martie, expiră contractul între Primăria Capitalei și groapa de gunoi Iridex de la Chiajna. În 12 iulie 2020 expiră contractul între Primăria Capitalei și depozitul Eco Sud de la Vidra. În loc să fi prevăzut din timp această situație și să găsească o soluție, Gabriela Firea convoacă un Consiliu General extraordinar pentru 23 martie, care să transfere sectoarelor responsabilitatea de a semna contracte cu gropile de gunoi”, susține Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

În opinia lui Nicușor Dan, „este absolut iresponsabil ca un Primar General să constate AZI că i-a expirat contractul cu groapa de gunoi și să-i lase pe alții să se descurce cu situația”.

„Principala preocupare pentru deșeuri în cei 4 ani de mandat ar fi trebuit să fie modificarea sistemului de colectare (prin modificarea contractului cadru cu operatorii de salubritate) pentru ca ponderea colectării selective și a tratării selective a deșeurilor să fie cât mai mare, astfel încât cantitatea de gunoi care ajunge la groapa de gunoi să fie cât mai mică. Nimic nu s-a întâmplat, iar riscul ca la sfârșitul lui 2020 Comisia Europeană să lanseze o procedură de infringement pentru București pe problema deșeurilor (după cea pe calitatea aerului) este foarte mare”, mai afirmă Nicușor Dan.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Este Absolut Iresponsabil Votul dat in 2016 Tulpinii coronaFIRus Gabi de o mana de oameni

  • Nu atit votul (la o prezenta de 33.3% firea a luat 43%, adica 14,3% din total alegatori au votat-o) cit nevotul.
   Se poate afirma azi cu certitudine ca ne-psd-istii au fost mai prosti decit psd-istii in 2016. Ceea ce, trebuie sa recunoastem, e o performanta greu de obtinut.

 2. N-are ea treaba cu lucrurile murdare!

 3. E iresponsabil ? E criminal !!

 4. O dam in judecata pentru asta ? Hai o asociatie care zice ca se ocupa de Bucuresti , careia sa ne alaturam !! Si pentru faptul ca continua sa praduie bugetul Capitalei cu companiile ei ilegale unde cuibuseste loaze, neamuri si simpatizati, iubitori de Ciuma Rosie !!

 5. Domne, cucoana sârma-n-koor nu ie iresponsabilă, ci doar oelcuţă dusă cu pluta în orice vine peste ţăţismele la care ie campioană necontestată.

 6. De la ciuma roșie ni se trage

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.