G4Media.ro

Nicuşor Dan: E absurd să avem alegeri în septembrie / O campanie…

Foto: Ovidiu Micsik / InquamPhotos

Nicuşor Dan: E absurd să avem alegeri în septembrie / O campanie electorală de o asemenea importanţă, desfăşurată în miez de vară ar echivala cu ascunderea ei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, marţi, că alegerile prezidenţiale ar trebui să aibă loc după calendarul comstituţional, considerând că este ”absurd” ca alegerea preşedintelui să aibă loc în septembrie. Dan crede că nu este potrivită o campanie electorală pe timpul verii, când sunt concediile, având în vedere că este cea mai importantă funcţie din stat, transmite News.ro.

”Privesc de la distanţă dezbaterea din spaţiul public despre data alegerilor prezidenţiale, însă cred că e necesar să punctez că e nevoie de o revenire la calendarul constituţional. O campanie electorală de o asemenea importanţă, desfăşurată în miez de vară ar echivala cu ascunderea ei. Cetăţenii trebuie să fie informaţi atunci când îşi aleg preşedintele şi pentru asta e nevoie de timp. E absurd să avem alegeri în septembrie când astăzi nu ştim încă nici candidaţii partidelor”, a scris, marţi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general a mai afirmat, într-o intervenţie la Digi24, că ”e vorba de campania electorală pentru a alege preşedintele României”.

”Preşedintele României conduce CSAT-ul, are multe atribuţii, e o persoană foarte importantă în echilibrul de putere şi nu poţi să suprapui campania electorală cu perioada de vară în care lumea, mulţi sunt plecaţi, unii chiar plecaţi din ţară. Oamenii se gândesc la concedii, la vacanţele copiilor. Nu pot să faci asta”, a adăugat primarul general.

Acesta apreciază că ”e o chestiune de democraţie”.

”Sunt nişte alegeri importante şi trebuie ca lumea să fie conectată, cunoaşte candidaţii, programele lor, direcţia în care vor să ducă România şi cred că e în total neserios să facem asta peste vară”, a adăugat Nicuşor Dan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Corect.

  2. sariti, doamna firea! nicusor face blat cu ciuca!

  3. ce-nseamna, domne, un loc lasat liber pe stadion, asa, tam-nesam. iti schimba soarta, Ciolacule!