G4Media.ro

Nicușor Dan anunță demararea unui proiect pentru salvarea lacului din Parcul Circului

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță demararea unui proiect pentru salvarea lacului din Parcul Circului

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță, luni, într-o postare pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului din Parcul Circului și pentru irigarea spațiului verde din parc.

„Căutăm soluții pentru lacul din Parcul Circului, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă și să rămână constat pe tot parcursul anului. Am semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului și pentru irigarea spațiului verde din parc. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul General al Municipiului București”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul general a explicat că, ulterior, ALPAB va elabora documentația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție.

Lacul Circului este un lac natural alimentat din izvoare proprii, însă, de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariției în zonă a mai multor clădiri cu fundații adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul, menționează edilul.

„Această investiție este foarte importantă pentru protejarea și dezvoltarea faunei și florei din zonă și va contribui la salvarea speciei de lotuşi egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este amenințată cu dispariția din cauza nivelului scăzut al apei din lac”, mai scrie Nicușor Dan.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Parcă Ponta locuieste p’acolo prin zonă.
  Da’ ce, fara parc cu rate si lebede nu pot?
  Niste iarbă verde si umbră nu ne-ar da…

 2. Voteaza Firea ca iti aduce din Voluntari 😕

 3. apa din lac e pompata de epuismentele de la blocul de birouri din intersecție.
  Epuismentele sunt acolo sa impiedice apa sa intre in subsolul cladirii insa asa s-a distrus echilibrul hidrologic al zonei.

  • Fabrica de cărămidă „Tonola (Tonolla)” a fost fondată de germanul Max (Maxim, Maximilian) Tonola în anul 1865, fiind a 2-a, după ce a serdarului Filipescu, fondată în 1857 şi care se afla pe Dâmboviţa, în zona Elefterie (din cauza aşezării pe Dâmboviţa şi a locaţiei din oraş nu a avut viaţă lungă). A fost una dintre cele mai longevive fabrici de cărămidă din Bucureşti, funcţionând până în jurul anul 1935. În urma extragerii argilei necesare la fabricare cărămizilor a luat naştere groapa în care se află heleşteul – Lacul Circului (Tonolla).

 4. Mai cu talent Nicusoare!
  In curand nu mai este nimic de salvat.

 5. Votatz nimicusor. O sa avetz apa calda, da o sa fie rece.

 6. Păi el schimbă acum conducte pe care primarii PSD nu le-au schimbat. Înțelegi diferența sau votezi tot PSD?

 7. @ Alex
  „Eu vreau si apa calda ….”

  Exista solutii tehnice ca sa ai apa calda cand vrei tu… Desigur, acea apa calda nu va mai fi subventionata, cum este cea pe care o astepti de la Nicusor…
  Interesul celorlalti bucuresteni nu este sa iti plateasca tie cat mai curand o parte insemnata din costul apei calde, ci repararea sistemului de conducte astfel incat sa nu se mai piarda atat de multa apa… La fel si pentru sistemul de termoficare – si el din greu subventionat de catre toti bucurestenii, sau uneori chiar de catre toti romanii, atunci cand sumele lipsa sunt acoperite „de la buget”…

 8. Ca cetatean ce locuiesc un zona, lacul trebuie protejat, se arunca gunoaie, se face picnic pe maluri, se scalda caini, a fost rupt gardul. Amenzile usturatoare lipsesc si paznici la fel. Apoi vegatatia de nuferi tinuta la densitate medie, prea mare sufoca pestii si broasteke testoase de apa. De vina este Ontanu care a dat aviz de constructie la blocuri de peste 15 etaje in jurul lacului si spaga tot el a luat.

 9. @Alex , scuzați-mă dar vrei pe „dreacu” , nu ați înțeles că strategul vizionar Nicușor Dan , salvează Bucureștiul și pe bucureșteni. Ce să faci cu apa caldă?