G4Media.ro

Nicuşor Dan anunță că judecătorii Curții de Apel Bucureşti au anulat definitiv…

Nicuşor Dan anunță că judecătorii Curții de Apel Bucureşti au anulat definitiv PUZ Sector 3: ”Ani de zile, urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, pe Facebook, anularea definitivă, de către Curtea de Apel Bucureşti, a PUZ-ului Sector 3.

”Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv PUZ Sector 3. În acest moment, PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6 sunt anulate definitiv, PUZ Sector 5 este anulat în prima instanţă, iar PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4 sunt contestate în instanţă (administraţia precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1)”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.
El arată că în luna martie 2019 a formulat plângere la DNA faţă de adoptarea PUZ Sector 3.
”În februarie 2021, la propunerea mea, Consiliul General a suspendat pentru un an executarea PUZ-urilor de sector. În iunie 2021 am finalizat analiza de legalitate şi de oportunitate a PUZ-urilor de sector, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii constatarea nelegalităţiii şi Prefectului Municipiului Bucureşti, atacarea în instanţă. Aştept în continuare ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să finalizeze verificarea legalităţii”, spune primarul Capitalei.
El arată că ani de zile, urbanismul din Bucureşti a neglijat interesul public şi legea, iar ”consecinţele au fost dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”.
”Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureştiului şi a unui dialog legitim între administraţie şi investitori”, mai spune primarul Capitalei.
sursa: News.ro, Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. In Sectorul 4 o sa fie jale cand s-o anula PUZ-ul. S-a construit literalmente bloc langa bloc fara fir de iarba sau locuri de parcare intre ele. O sa iasa Baluta sa se dea cu c*rul de pamant (ca par n-are sa-si smulga) ca vai! ca Nicusor ca nustiuce…
  Urmatoarea etapa ar fi sa se ceara „punerea in situatia anterioara” a tot ceea ce s-a facut ilegal, adica cam daramarea a mii de mizerii construite in parculete etc.

  • Credeam ca numai eu gandesc asa! Este o mizerie cum familia Baluta s-a instaurat pe veci, pare, la conducerea mafiota a sectorului 4! Mana in mana cu clanuri celebre in Bucuresti. Probabil relatii cultivate inca de pe timpul lui Piedone. Dar cum opresti de exemplu blocul de 12 etaje pe care-l construieste acum cu furie exact in fata unor blocuri de patru etaje! Plus doua mari magazine cu tot traficul de aprovizionare de noapte si traficul de cumparaturi? Santierul este prioritatea nr 1 a primarului de asta vara, sa parchezi cinci minute acolo si nu-ti mai gasesti masina. Dar cand era o spalatorie auto care zi si noape lucra cu zgomot si oamenii protestau, crezi ca le pasau?? Manele la maximum, si toti pierdutii sectorului ciorchine.

  • E cumplit ce se intampla in s4: blocuri construite la mica distanta de altele, licee lasate in paragina sub pretextul consolidarii, locuri de parcare ce vor fi mereu insuficiente pentru ca interesul lui borduruta il reprezinta banul si atat, Oraselul Copiilor este in curs de ciopartire pentru a se construi un amfiteatru, anexa la clinica de stomatologie care se ridica cu dispret pe locul Gradinii de Sud… Si totusi 1 din 6 locuitori l-au votat pe acest betonator/bordurist, deci e posibil sa dispara, doar sa voteze si restul de 5 din 6 cetateni!

 2. O realizare deosebita, Bucurestiul este un oras exploatat la sange, lipsit de gratie si organizare, parca a fost construit de inamici.
  Unii au avut bani, dar nu au stiut ce sa faca cu ei, aparte de a inghesui sufocant niste imobile paralelipipedice .
  Cartierele ceausiste au ajuns model de urbanism aerisit si variat.

 3. În sfârșit poate vor fi împiedicați ‘dezvoltatorii’ să mai construiască imobile fara a aduce înainte utilitățile, fără a trasa cai de acces cu dimensiuni ce să permită accesul autospecialelor de intervenții, fără a mai depăși regimul de înălțime al zonei și în general fără a mai șpăgui javrele ce decid aceste reguli la nivel de sector

 4. OK ! Înainte de a desființa sau suspenda PUZ urile trebuia să pui ceva în loc , deoarece în București nu sunt numai dezvoltatori imobiliari , mai sunt și cetățeni care sunt afectați de faptul că nu pot să își construiască pe proprietățile lor .

 5. Victorie răsunătoare, dar nu a primarului, de ce se lauda cu asta? Primarul ar face bine să-și justifice salariul, ca nu face altceva decât sa fie contra proiectelor altora, el ce a făcut practic? Iar trebui un control psihiatri, habar nu are ce cauta acolo. O fi prieten cu dide?