G4Media.ro

Nicușor Dan anunță că a găsit o soluție alternativă, după ce Consiliul…

Nicușor Dan anunță că a găsit o soluție alternativă, după ce Consiliul General a respins rectificarea bugetară referitoare la absorbția primei tranşe de 260 milioane de lei din fonduri europene, în cazul contractului de achiziţionare a 100 de tramvaie

După ce Consiliul General a respins rectificarea bugetară ce vizează absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei din fonduri europene, destinate achiziţionării a 100 de tramvaie (contract aflat în execuție), primarul Nicușor Dan anunță luni seara că a găsit o soluție alternativă, astfel încât Primăria să nu riște plata unor penalități.

„Colegii din executivul Primăriei Capitalei au lucrat toată după-amiaza ca să găsească o soluţie după votul nefericit de azi din Consiliul General privind absorbţia primei tranşe de 260 milioane de lei, bani europeni pentru 100 de tramvaie, contract aflat în execuţie (…) Pare că executivul a găsit soluția alternativă, vom avea confirmarea mâine. Asta nu șterge iresponsabilitatea acțiunii de azi a consilierilor care au lipsit sau care nu au votat propunerea”, a transmis Nicușor Dan.

El arată că propunera sa în Consiliul General implica o rectificare minoră a bugetului municipalității, în acord cu modificarea finanțării Ministerului Dezvoltării, care a făcut eforturi să strângă banii la sfârșit de an, pentru a acoperi contractul ce viează achiziționarea tramvaielor.

„Consilierii PSD nu au participat la ședință, iar o parte din consilierii USR nu au votat rectificarea. Astfel, rectificarea nu a trecut la vot”, a explicat Nicușo Dan.

Edilul Capitalei menționează că exista riscul ca finanțarea europeană să fie reziliată, sau cel puțin întârziată 2-3 luni, cu complicații administrative pentru Minister și pentru Primărie.

„Primăria Capitalei urma să plătească în plus penalități furnizorului pentru întârziere la plata facturilor emise”, a explicat Nicușor Dan, precizând că executivul din Primărie a găsit o soluție alternativă, pe care o va confirma mâine.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Eu as fi mai fericit daca s-ar hotara sa anunte cand va circula iar tramvaiul pe Barbu Vacarescu…

  • Siguranța bucureștenilor nu ar aduce incomparabil mai mari foloase decât ‘bucuria’ de a avea tramvaie noi?
   Adică bani băgați în consolidări „la sânge” – cum e vorba.
   Un cutremur major ar confirma răspunsul.

  • Mare primar au votat majoritatea bucureștenilor care s-au prezentat la vot . Nimic nu este surprinzător în ceea ce privește opțiunile politice , a nu se uita că au votat de două ori băsescu și tot de două ori iohannis .

 2. Sabotaj administrativ de toate partile, PSD-PNL, SIIJ, Guvern, etc.

  • Lasă Ioane că așa a sabotat-o și Orban pe Firea când era prim ministru, plus că din calculele mele, Plicușor Ban este apropiat de PNL, PNL care are și premierul și guvernul, deci nu văd de ce l-ar sabota pe Plicușor. Pur și simplu nu-i dau bani pentru că este un incompetent. Tu i-ai da ceva pe mâna lui Nicușor? Eu nu, nici măcar câinele să mi-l plimbe.

 3. Solutia prin demisie? „Ma declar neputincios” 😂

  • Firea a fost cea neputincioasa… Si-a delegat toate responsabilitatile legate de pandemii sau cutremure „pana la sfarsitul mandatului” lui Aurelian Badulescu…

  • Firea era o duamna, ce paola mia… știa și sa cânte și sa se veseleasca.
   Cu ND soarele nu mai iese din nori, banii nu mai ies din contul primariei in conturile samsarilor

 4. Aceste tramvaie se cumpără din România?La Galați sa putut !

  • Sunt de la Astra Arad!
   Puteai in 3 secunde sa te informezi…
   La Galati s-au luat tot cu fonduri prin proiecte europene, de aceea „s-a putut”. Ca altfel, galatenii n-au mai vazut nici macar un tramvai nou in ultimii 40 de ani…

 5. Eu sunt impotriva tramvaielor. Nu cred ca sunt atat de ieftine pe cat ni se spune. Sunt lente, necesita investitii mari, sunt sensibile la vreme. Uitati aici o alternativa care mi s-a parut net superioara:
  https://m.youtube.com/watch?v=JW3wRfBbGJ0

 6. De asta zic ca usr nu mai are nicio legatura cu usr ul de la inceputuri! Doar lupte de interese! Adica pana si consilierii pnl si au facut treaba insa o parte din cei ai usr ului nu au votat?! Fanaticii plususr unde aunt acum? Care a fost motivul de ce doar o parte nu au votat? Unde este expertul in comunicare VV si vicprimarul usr ?!
  Doar interese, sabotare….Vv si Ciucu se vad deja viitorul primar al Bucurestului!

  • Tu chiar credeai ca astia sunt altfel? Aia altfel au o meserie, astia nu! Nu ti se pare ca era ceva dubios cand la Digitalizare aveam un geolog, iar IT-istul (presupus) era la Transporturi? Iar la Sanatate un pseudo-economist? De fapt unul care nu are nicio meserie, la fel ca si „iubitul conducator” al adunaturii de sekhoorici?

  • … plus xa eu nu am inghitit de la inceput gogoasa cu tinerii scoliti in vest xare vin in Tara din patriotism, sa faca ei treaba!
   VV este un submediocru cu studii platite de unchiu’ Nic, cu tabara aia pe terenul unchiului Nic, probabil si cu organizarea unchiului Nic, cu PR organizat de unchiu’ Nic… un gaunos gonflat de maphia medicamentelir!