G4Media.ro

Nicuşor Dan: Am zeci de exemple de lucrări pe care Primăria Sectorului…

Foto: Ilona Andrei

Nicuşor Dan: Am zeci de exemple de lucrări pe care Primăria Sectorului 3 le face fără niciun fel de act

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că poate oferi zeci de exemple de lucrări realizate de Primăria Sectorului 3 fără documente şi fără să fi intervenit vreo instituţie pentru controalele necesare, transmite Agerpres.

Precizările au fost făcute cu ocazia lansării, duminică, a candidatului USR pentru Primăria Sectorului 3, Lucian Judele.

„În urmă cu doi ani, era un proiect, se deschisese o linie PNRR şi primăriile din Bucureşti puteau să facă împreună un proiect ca să ia nişte bani pentru semaforizare. Toate primăriile le-au făcut – adică şase din şapte, Primăria Sectorului 3 nu a făcut, pentru că nu a vrut primarul. Acesta este feudalism în administraţie publică. Am zeci de exemple de lucrări pe care Primăria Sectorului 3 le face fără niciun fel de act: intră pe proprietăţi private, pe proprietăţi ale Primăriei Capitalei, ale ministerului, fără niciun act. Şi totuşi nu văd o instituţie care să se ducă acolo să controleze”, a spus edilul general.

Nicuşor Dan a explicat că realizarea unor lucrări fără autorizaţiile necesare ar putea fi sesizată de către Curtea de Conturi, de către Inspectoratul de Stat în Construcţii sau de către proprietarii terenurilor respective.

„Situaţia, în opinia mea, are trei paliere. Are un palier financiar: dacă poţi să aloci bani pe o lucrare unde nu ai drept de administrare, şi aici e o chestiune care ţine de Curtea de Conturi. Are un palier de construire- de faptul că se construieşte fără autorizaţie; şi aici, din păcate, aşa cum este legislaţia făcută, poate să intervină chiar primarul Sectorului 3, când se fac construcţii fără autorizaţie, ceea ce, evident, nu o să facă, sau Inspectoratul de Stat în Construcţii, de care ştim toţi că nu funcţionează. Şi mai este chestiunea, cum a fost situaţia trotuarului din faţa Magazinului Unirea, unde era un teren pe care Administraţia Străzilor îl modernizase şi a venit Primăria Sectorului 3 şi a stricat ce făcusem noi. Din păcate, tu, ca proprietar, în condiţiile astea nu poţi decât să te duci în instanţă şi să aştepţi doi-trei ani până se termină”, a arătat primarul general.

Nicuşor Dan a făcut referire şi la terenul retrocedat din Parcul IOR, subliniind că demersurile Primăriei Capitalei pentru recuperarea acelui spaţiu sunt „mai dificile”, după ce fostul edil general, Gabriela Firea, şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, nu au demonstrat în instanţă că spaţiul respectiv a fost parc.

„Am văzut câteva acţiuni în instanţă făcute în 2013, în care, în momentul în care s-a pus în discuţie să se dovedească faptul că acel teren era parc, nici primarul Sectorului 3, care era în litigiu, nici primarul Municipiului Bucureşti, care era în litigiu, nu s-au gândit să facă o chestiune elementară, să cheme ca martori oameni din zonă, care să spună că acolo a fost parc şi acolo s-au plimbat copiii lor de acum 20-30-40 de ani. Şi iată că din cauza asta, mai întâi Curtea de Apel şi ulterior Înalta Curte au spus că acolo nu a fost parc, pentru că oamenii aceştia au acţionat împotriva interesului public. Vorbim de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, şi de primarul Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea. Acum situaţia noastră este mai dificilă. Am dat acea amendă de 35 de milioane de euro, pe care sper ca instanţa să o confirme, şi cu banii aceştia să răscumpărăm terenul”, a mai spus Nicuşor Dan.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. In legatura cu parcurile si rascumparea acestora „pentru bucuresteni” consider ca aceasta este o mare hotie intrucat un teren pe care nu se poate obtine autorizatie de cosnstruire are valoare zero sau foarte aproape de zero.

  2. Dar cand primaria lui Băluță (sector 4) a confiscat locurile de parcare publice de pe bulevarde și le-a transformat în parcări exclusive de reședință, unde erai dl Nicușor Dan ? ca nu am auzit de vreo conferința de presă atunci.

  3. In urma unei sesizari catre ISC referitor la lucrarile Primariei S3, raspunsul lor a fost sa ma indrept catre primarie. Singurii cu raspuns pozitiv au fost cei de la ITM care ar fi fost in control si ar fi dat sactiuni contraventionale. A devenit un stat in stat aceasta primarie in frunte cu Nuie Megoita.

  4. Consilierii USR nu au făcut nimic pentru a stopa ilegalitățile lui negoiță. Aveau acces la date și ar fi putut apela la instituții. Nu doar la FB. Nu mai votez.

    • Oare poti stopa ceva atunci cand esti minoritar sau cand institutiile te plimba ca pe urs?!

    • Consilierii usr la s3 sunt în minoritate.Daca nu-ți place usr ai la dispoziție sos,aur,psdnl și chiar udmr.vom fi la fel ca acum.negoita va face cu bolta în capul locuitorilor s3.

  5. Exact, parca nu aveati destule probleme cu PSDNL, AUR, Sosoaca si prostimea in general, acum va certati si intre voi. Bravo baieti.