G4Media.ro

Nicolae Hurduc, propunerea de ministru al Cercetării: Îmi este foarte greu să…

Nicolae Hurduc, propunerea de ministru al Cercetării: Îmi este foarte greu să cred că omul se trage din maimuță/ Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor

Noul ministru al Cercetării propus de PSD a declarat într-un interviu acordat în septembrie 2018 Ziarului de Iași: „Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă.”

Pe de altă parte, profesorul Nicolae Hurduc, propus la Ministerul Cercetării și Inovației,  este adeptul unei alte teorii, mai puțin științifică: „Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor.”

Alte declarații din interviul pentru Ziarul de Iași

 • Memoria noastră, a creierului uman, poate varia de la 1 Terabit până la 1.000 de Terabits, în funcţie de antrenamentul creierului. Vă daţi seama, oamenii sunt diferiţi, e adevărat, însă unul poate să aibă capacitate de 1 Terabit, iar altul are 1.000. Gândiţi-vă ce diferenţă de sistem de gândire uriaşă este între cei doi. Iar acest lucru ţine doar de antrenament. Atâta timp cât noi nu solicităm creierul şi ne vom lăsa în baza telefoanelor, a computerelor, chiar dacă ele sunt foarte bune şi fac lucruri pe care noi oamenii ar fi imposibil să le facem, atunci vom stagna.
 • Şi de ce este foarte interesant pentru medicina reparatorie în special? Pentru că putem induce specializarea celulelor stem spre exemplu. Se spunea că noi avem celule stem doar în măduva osoasă, doar în embrion sau în placentă. Nu este adevărat. Stelule stem avem cele mai multe în ţesutul adipos abdominal. Deci fiecare individ are o mulţime de celule stem, iar doamnele care umblă să umble suple pe undeva greşesc. Nu mai au un rezervor de celule stem suficient de mare. Iar aceste celule pot fi specializate. De exemplu, celulele stem proprii le putem specializa să generăm ţesut epiterial, ţesut pe care, în evenimentele nefericite cum a fost cel de la Coletiv, îl putem folosi. Se ştie că a fost nevoie de transplant de piele sau de regenerarea ţesutului epiterial. Ori noi am putea regenera ţesut epiterial cu celule stem proprii, iar în acest fel ţesutul nu va fi respins de organism şi să nu mai apară complicaţii de compatibilitate.
 • Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor. Iar asta pentru că oamenii au nişte caracteristici, conştiinţa şi sufletul, iar până într-un punct le vedem la animale. În special la cele de companie. Vedem că sunt capabile să comunice cu noi, vedem că înţeleg un vocabular. Câinii, spre exemplu, înţeleg un vocabular de până la 300 de cuvinte. Practic înţeleg tot ce le spunem şi sunt capabili să ne ajute în viaţa de zi cu zi. Afecţiunea lor este extraordinară faţă stăpânii lor cum pot fi văzute numeroase exemple. Chiar zilele trecute citeam că un câine a fost închis în cavoul stăpânului său pentru că nu a vrut să plece de acolo. Sunt lucruri care depăşesc puterea noastră de înţelegere. Dar totul are o limită.
 • Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare. Pentru că, să recunoaştem, creierul uman funcţionează în multe puncte exact ca un computer, ca un program. Sunt nişte programe, iar în psihologie acum, specialiştii, recunosc că sunt anumite bias cognitiv, acele erori de judecată pe care le are un individ, erori care îl fac să ia decizii greşite. Asta nu înseamnă decât că rulează un program greşit, el rulează permanent şi nu poate să scape de acel cerc vicios şi de fiecare dată va lua o decizie greşită pentru că el are o rejudecată, are un astfel de sub program care îi perturbă sistemul de gândire, iar acesta nu este destul de mobil. De aceea, eu adopt o poziţie de mijloc între teoria pur evoluţionistă şi religie. Eu cred lucrurile nu sunt în conflict, iar cele două componente nu se exclud una pe cealaltă.

Sursa Foto: Facebook

Citește interviul integral pe Ziarul de Iași

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Wow…pur si simplu wow…zic asta nu fiindca sunt socat de teoriile pe care omul le sustine (in afara de treaba aia cu lumile paralele din viitor care este de-a dreptul fantasmagorica, restul au un sambure de adevar stiintific, chiar si o anumita logica). Sigur, omul probabil ca a vrut sa socheze inaintand niste concepte mai putin mainstream si, in ciuda faptului ca nu as sustine un psd-ist nici macar ca taxator de toaleta, sa explorezi posibilitati mai…fantastice…este o abordare care nu ar trebui omisa din cercetarea stiintifica. Acum, nu iau in nici un fel apararea acestui specimen, doar ca nu mi se pare atat de cretin din aceste declaratii, in comparatie cu alte specimene din acelasi partid (vezi Daea). Concluzionand, vai de viata noastra in cercetare (lucrez in domeniu) daca omului i se pune in gand sa demonstreze existenta lumilor paralele sau programarea celulelor stem prelevate din tesutul adipos.

  • ~Superb~…Da ! Asa este vazut doar dintr-un anumit unghi ! Daca insa intoarcem cu 90 de gr. compasul sau raportorul putem percepe din cu totul alt unghi sau inclinatie spusele domnului profesor universitar si doctor…Ca iaca te pomensti peste ceva ani mai scurti sau mai lungi ca aceste enunturi sau „teoreme” devin brusc si dintr-o data din simple ipoteze ditamai certitudinele sau chiar legi stiintifice demonstrate si acceptate de catre toti..si sa speram ca va lua si Nobelu, de ce nu ??..Pacat insa ca PSD-eul nu va mai exista atunci in acele vremuri ce vin !!!_..cel putin noi asa credem !!!..Numai daca cumva so gasi vreun „nebun” ca sa il cloneze pe Ion Iliescu si sa devina astfel ne-muritor..Vai si amar de noi !!!!…Adica ca sa si concluzionam:…In orice nebunie a mintii cuiva exista si un simbure sau poate mai multe seminte de adevar sau chiar geniu in faza incipienta…Doar ca timpurile prezente indiferent de perioada lor istorica nu pot inca demonstra cu probe concrete aceste enunturi..”Eppur si muove”…a zis cineva odata desi nimeni nu il credea !!….Cit despre comparatia cu pitorescul nostru minstru P. Daea cred e putin fortata si deplasata, adica e-ne la locul ei..caci domnul Daea e cel care tot defila de zor cu oaia, preferata sa fiind cea de coloratie ros sau cu „ecuson” ros la git sau in frunte, sa trezit brusc si dintr-o data ca porcul cel mistret sau domestic dar slinos si mizerabil la cam rimat pe dedesupturi si ia surpat binisor piedestalul cel ministerial……daaar…*#rezista#*……….Aaa ! Legat de lumile cele paralele din viitor care produc si induc confuzie la scara mare in mintile noastre a celor de rind si necunostinta de cauza, cred ca vrut sa spuna pur si simplu ca „noi cei de azi care vom trai si in viitor la un moment dat”, si ca exista deja in univers civilizatii mult mai avansate din pv tehnologic ca cea a noastra, si este perfect adevarat si fapt acceptat de catre multi oameni de stiinta, numai ca zicind „lumi paralele din viitor” suna stirmb-cas, pe dos si extrem de alambicat si intortocheat incit produce o mare confuzie in mintea unei persoane ce nu e familiriazata cu asemenea termeni si concepte ce tin mai degraba de domeniul SF, sau devine in acest mod-practic”o dilema” in mintea unui sau unor literati si consacrati, cu aluzie pe la stim noi cine „filosofi-si-ingineri” de prin contemporaneitatea cea prezenta….si sau poate doar „minunatii nostri Yoghini_Martzisti si Bivolari”, cei din anii superiori, mai stiu si ei cite ceva si in mare ce inseamna si asta!!…..~Ha~Ha~Ha~……

 2. Da, nu e nici un dubiu ca d-ta ai venit dintr-o lume paralela!

  • A venit din statul paralel.

  • Saracu’, mă, nu mai râdeți de el!

   … nici macar nu prea are idee despre Teoria Evolutiei, doar ce a prins si el când s-a televizat la radio o emisiune de popularizare … !

   Dar dreptate are! Suntem contemporani cu maimuțele, deci aici are dreptate, nu ne putem trage din maimuțe. Doar că n-are legatura cu Teoria Evolutiei, ca ea zice ca noi și maimuțele AVEM UN STRĂMOȘ COMUN.

   Decât atât! (vorba lu’ șefu’ lu’ matale viitor, dom’ profesor u-ni-ver-si-tar)

  • Ah, sa nu uit!

  • Si eu il cred ca e venit din viitor !!
   Si tocmai din cauza asta il intreb: Sefu’ cand intra Dragnea la bulau si cat timp sta pe acolo ?

 3. Daca tinerii americani se drogau cu LSD, ai nostrii fumau diazepam in vremurile bune. Cred ca aia cu LSD sunt mai boemi de felul lor.

 4. Presupun ca nu se mai mira nimeni. E doar un alt cretin din izvorul nesecat al psd-alge.
  Distrugerea pas, prioritate nationala.

 5. PSD are o planeta intreaga de maimute.

 6. Ma si speriasem. Credeam ca au gasit unul in firea lui. E de talia lu’ Veorica.

 7. Ba, da’ prosti mai sunteti voi astia de la PSD-ALDE, greu v-a fost sa va dati seama ca de fapt dr. Emmett Brown ”Doc” era chiar D-zeu…!

  • Scara,
   Asta e ! „Inapoi in viitor” ! :))

   Veo va trebui doar sa aiba grija doar ca dl Hurduc sa nu se intalneasca cu Doc in realitatea aceasta pt ca se poate produce o nenorocire !

   Desi, gandindu-ma la ce traim deja, parca nu m-ar deranja sa trecem cu tot cu statul nostru paralel intr-o luma paralela si sa-l lasam in plm pe Dragnea in lumea lui !

   PS. Zau asa !

  • Acu’ și tu, cum ar putea Veorica să se achite onorabil de o asemenea sarcină, că doar mașina timpului nu e mașină de gătit…?!

  • Sa incercam atunci cu Papusha , cu Carmela ?

  • Stii care era culmea intoarcerii in timp?
   Sa-i bagi in p** ma-sii pa toti!

 8. Daca ne uitam la cei care polueaza prin prezenta lor piata victoriei in ultimii doi ani teoria dlui hurduc nu sta in picioare…
  E clar ca specimenele respective nu numai ca se trag din maimuta dar se pare ca procesul inca nu s a incheiat…

  • @Morjan,
   Am auzit ca insultarea Jandarmeriei in ”gura mare” se pedepseste aspru…!

  • Ei, la tine procesul s-a incheiat inainte sa inceapa!

  • Scara,
   Mai da si tu o raita prin Muzeul de azi ca sunt exponate noi, care te intereseaza, aproape in toate salile !

   PS. Succes si imi place cum ii dovedesti ! 😉

  • Su,
   Am tot fost si ma voi mai duce, dar vezi ca am si eu ceva important pentru tine in sala…muzeului lui Dan T. , am bantuit toata ziua pe acolo, mai-mai sa puna gardienii cainii pe mine…
   Am vazut replica de la Vaselina Costaricana…, ma duc dupa celelelalte…

   Dragii mei, mergem in piata in seara aceasta, nu-i asa? Eu tocmai imi ”incalzesc” bidiviul…

  • Bah scaraotchi, daca tot te duci in piata, nu iei si tu vreo doua trei ladite de banane sa le faci o bucurie la rezistentele alea de nu s au tras de tot din maimuta?

 9. WOW ce a declarat omul in cauza… ca nu crede in evoluție, sustine ca noi oamenii ne tragem din maimuță. Nemaipomenit, nemaiauzit. UN mare FAAAS al presei care nu accepta ca alții au alte credințe si păreri altele decât cele promovate de ei. Marea lui greșeală este ca de dragul funcției se asociază cu Dragnea, care o sa își bată joc de el pana o sa plece din minister. M-as mira sa reușească sa fac ceva. Va fi o simpla marioneta a lui Dedy!

  • @Bre mihai, credinta nu tine empiric. Gravitatia pur si simplu există. Stupidă asociere.
   Ai încercat tu ceva, dar nu ti-a iesit.
   Lasă-te de răutate. This is a world where you can be anything… be kind! 🙂

 10. Bravo…
  PSD -ul vine dintr-o lume paralela !
  Paralele cu : bunul simt, corectitudinea ,cinstea , omenia , onestitatea, inteligenta , altruismul…
  Inca un „inteligent” in guvern !
  Pe langa Videle se pare ca si la Iasul este un izbor nesecat de prostie.

 11. acest minister infestat cu spioni rusi isi merita un asa ministru!

 12. I-ar fi, cu siguranta, si mai greu sa accepte ideea ca omul nu ca se trage din, chiar este o maimuta, una dintre speciile de mari primate. Mai ales ca, desi toti oamenii se imbraca, inteligenta nu e repartizata uniform. Unii abia tin minte sa respire.

 13. Are dreptate: omu nu se trage din maimuta…a gresit darwin sensul…omu tinde sa se transforme in maimuta.

 14. El e veriga lipsă. Și dacă e lipsă, de un’ să știe el?

 15. Omul pregateste terenul pentru ca in viitorul apropiat sa avem in guvern si caini de companie.
  Din cate spune el un caine de companie intruneste deja conditia pentru a fi numit primministru, conform cu standardul stabilit de veorica.
  E deja acceptat ca un caine e mai destept decat o vaca si evident, decat o oae (care de altfel, nu a avut acces decat la rang de simplu ministru).
  La criza de cadre a pesedeului de acum, ne putem astepta si la alte surprize.

 16. Mie imi pare chiar rau de ceea ce se intampla, zau. Tot ce scriu aceshti inshi (ma rog, mai totzi) e o simpla mojicie.

  Shi, iata de ce: timp de vreo 10 ani am corespondat *public* cu Nicolae, pana cand ne am despartzit in 2012 (cand cu daravera madamei Andronescu, care-l apara pe shefu’ de partid Ponta de plagiat), cand era *clar* ca Nicolae a preferat a parasi acea tribuna de opinie (acum disparuta, era un loc in care profii universitari ishi scriau parerile) de dragul avantajelor (contracte etc.) care veneau din partea PSD.

  Nu fac parte dintre aceia care cred ca, daca eshti pesedist (shi, e clar ca Nicolae e cel putzin *simpatizant*) ede nimic.

  Dimpotriva: Nicolae e un om destoinic. Un om care shtie (pe cont propriu) ce e cercetarea & de ce are dansa nevoie. Cat e , oare, de integru? Nu ma pot pronuntza. Va o spun , insa: e cel mai bun candidat pentru acest post propus vreodata de *oricine*.

  Vazand mai sus galeata de laturi aruncata asupra acestui om care vrea binele cercetarii, care shtie in amanunt despre ce este vorba, el insushi cercetator, mi se face chiar greatza.

  De ce? Pai, pentru ca ne putem (noi, cei care mai avem capul pe umeri, cei care ne pricepem, cei cu doftoratele care nu-s ”pe puncte”): dar * de ce sa te mai bagi?*

  Iata ca Nicolae a *avut curajul* de a ”se baga”, iata ca Nicolae incearca *sa faca* – versus jigodiile care il acuza de x, y fara de a-l cunoashte…

  Shi nu, nu mi-s pesedist: mi s-ar usca mana daca ashi vota PSD, am plecat din tzara din cauza lor.
  Shi-o spun chiar acilea, ca nu imi e rushine cu shaifu’ meu de profesor universitar: PSD trebuie sa *dispara* din politica romaneasca (nu avem nevoie de o mafie in Romania).

  Iar tembelilor de mai sus, care ”dau”, fara a-l cunoashte, in Nicolae Hurduc, le scriu cam asha: atzi incercat a va trata complexele , cumva, la specialishti?

  Numa’ fain, tuturor, totushi,

  Nea Marin

  P.S. Nu cred ca voi mai trece p-acilea. Mda: e o vizita dintr-un chiar ”univers paralel”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.