G4Media.ro

Nicolae Ciucă nu crede că Iohannis și-ar “scurta mandatul” prezidențial în cazul…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă nu crede că Iohannis și-ar “scurta mandatul” prezidențial în cazul în care ar fi ales într-o funcție la nivelul UE sau al NATO

Fostul premier Nicole Ciucă nu crede că președintele Klaus Iohannis și-ar “scurta mandatul” prezidențial în cazul în care va fi ales într-o funcție de conducere la nivelul Uniunii Europene sau al Alianței Nord-Atlantice.

“Așa cum îl știu eu pe dl președinte, nu cred că își va scurta mandatul pentru o astfel de poziție”, a spus Ciucă, invitat luni seara la Digi 24.

Liderul PNL a afirmat însă că “nu se suprapun calendarele de intrare în funcțiune ale anumitor poziții la nivel european”.

În ceea ce privește devansarea alegerilor prezidențiale, Ciucă a spus că această decizie “nu este legată absolut deloc de o asemenea perspectivă” legată de o eventuală funcție la nivel european pentru Klaus Iohannis.

“Este important să înțelegem că și dacă ar fi să fie așa e o recunoaștere față de relevanța țării noastre în interiorul UE”, a adăugat el.

Nicolae Ciucă a precizat că nu a discutat cu președintele tele Iohannis despre posibilitatea obținerii unei astfel de poziții, dar a subliniat că “țările din Est merită să dobândească astfel de funcții” în condițiile în care reprezintă 120 de milioane de cetățeni și, în afară de Donald Tusk “nu a mai fost nimeni într-o astfel de poziție”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Mai nea Ciuca, sau domnule doctor Ciuca, cum preferati, chiar vreti sa ne facti sa credem ca NATO e un fel se taraba din Teleorman, unde orice politruc ajunge sef?

  2. Io, ăăă, cred numai ce zice, ăăă, tovarășu comandant suprem, să trăiți, ăăă!