G4Media.ro

Nicolae Ciucă: ”Există două planuri de reabilitare seismică, unul cu finanţare de…

sursa foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu

Nicolae Ciucă: ”Există două planuri de reabilitare seismică, unul cu finanţare de la bugetul de stat, altul prin PNRR”/ Premierul solicită prezentarea măsurilor, în şedinţa viitoare

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că există două planuri cu privire la consolidarea şi reabilitarea seismică a clădirilor, unul finanţat prin bugetul de stat şi altul prin PNRR – Programul Valul Renovării, transmite News.ro. El a solicitat Ministerului Dezvolării să prezinte, în şedinţa viitoare a Executivului, planul cu măsurile care vor fi luate pentru accelerarea implementării acestor două programe.

„În acest moment, există două planuri de reabilitare seismică. E un plan care se derulează prin MDLPA cu un buget de aproximativ 700 milioane, 200 milioane sunt de la bugetul de stat, credite bugetare şi 500 milioane credite de angajament. Cea de-a doua linie e asigurată prin PNRR, în Programul valul renovării. Discutăm de peste 500 milioane euro. Ce e important în această imagine e că cetăţenii nu vor avea contribuţie la derularea acestor programe. Toate se vor desfăşura prin bugetul de stat şi prin fonduri europene”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a adăugat că „la nivelul Ministerului Dezvoltării e această măsură reactivă, starea clădirilor nu doar din Bucureşti, ci la nivelul întregii ţări, nu doar la nivelul instituţiilor de stat, ci la toată infrastructura s-a deteriorat în timp şi e nevoie mai mult ca oricând ca acest plan să înceapă să producă efecte”.

„Domnule secretar de stat, vă rog să îmi prezentaţi în şedinţa următoare de Guvern măsurile pe care le puteţi lua la nivelul instituţiilor astfel încât să putem accelera acest plan”, a completat şeful Executivului.

Acesta a atras atenţia că nu a existat o coerenţă în implementarea planurilor în acest sens, de aceea procesul uneori încetineşte sau se opreşte.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. PLANURI, PLANURI…

  BANII MERG LA GHIFTUIREA LACUSTELOR DE PARTID….

 2. bine dnu jeneral ma’Ciuka, da sti k’cutremuru poate sa loveask’chiar amu, in sec asta, si poof, s-a dus … tot ce-ai basit verbal, tot asa ca basina originata pe caile naturale?

 3. Ciuca e cel mai pesedist, mai pesedist și decât pesedistii

 4. Mai tineti minte?
  „Avem planuri minunate!!!!!!!”
  Acum:
  „Avem ăăăă planuri ăăăăă minunate ăăăăă!!!”
  Iar fragmentul „Domnule secretar de stat, vă rog să îmi prezentaţi în şedinţa următoare de Guvern măsurile pe care le puteţi lua la nivelul instituţiilor astfel încât să putem accelera acest plan”, a completat şeful Executivului. (In loc de „prezentati arm'” „prezentati masuri”!)
  Acesta a atras atenţia că nu a existat o coerenţă în implementarea planurilor în acest sens, de aceea procesul uneori încetineşte sau se opreşte.” este stupefiant, dar nu neasteptat ci previzibil.
  PROCESUL UNEORI INCETINESTE SAU SE OPRESTE DOAMNE FERESTE DIN CAUZA INEXISTENTEI UNEI COERENTE IN IMPLEMENTAREA PLANURILOR
  Incoerenta este în discursul cu pricina!!!!! Se sparie mintea! In româneste exista expresia „a vorbi în dodii”