G4Media.ro

Nicolae Ciucă, despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina: Este un subiect…

Foto: Wikipedia

Nicolae Ciucă, despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina: Este un subiect care nu trebuie politizat / ”Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre donarea unui sistem Patriot către Ucraina că este un subiect care nu trebuie politizat şi este o decizie care se va lua după analiza structurilor responsabile în acest domeniu, în CSAT, transmite News.ro.
”Este un subiect care nu trebuie politizat, este o decizie care se va lua, aşa cum a anunţat şi domnul preşedinte, după analiza structurilor responsabile în acest domeniu, se va analiza în CSAT şi, pe baza detaliilor care însoţesc o astfel de decizie, va urma o decizie asumată de la cel mai înalt nivel”, a declarat preşedintele PNL, despre un ajutor către Ucraina cu un sistem de rachete Patriot. Întrebat dacă ar fi oportun ca România să doneze Ucrainei un astfel de sistem, Nicolae Ciolacu a spus: „Aici nu contează părerea personală a cuiva, nici măcar a mea, este o chestiune atât de complexă încât trebuie să avem pe masă o analiză cât se poate de bine dezvoltată, cât se poate de acoperitoare la toţi factorii şi la toate consecinţele”. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică într-o emisiune la Antena 3 că ”preşedintele Iohannis va avea discuţii cu primul ministru, cu ministrul apărării, CSAT” pe tema ajutorului pentru Ucraina. ”În fapt, dacă noi avem, acum vorbesc în nume personal, avem un sistem de apărare, îl montăm în România să ne apere tot de partea estică, da? Dacă este al nostru, dar îl montăm un pic mai încolo, adică în Ucraina şi ne apără tot pe noi, adică chiar e mai bine cumva şi pentru noi. E o decizie strategică care va fi luată. Am spus, sunt argumente şi pentru acest lucru.” Am şi declaraţia domnului Donald Tusk, premierul Poloniei. Polonia are două baterii, a câte 16 lansatoare. Fiecare baterie are opt. „Nu avem suficiente Patriot pentru a le putea oferi în acest moment”, a spus Ciolacu. ”Suntem trei state cu sistemul Patriot. Este Polonia, România şi Germania. Ştim poziţia Germaniei. Acum, domnul Donald Tusk este primul ministru al Poloniei. La noi, conform Constituţiei, comandantul suprem al armatei este domnul preşedinte Klaus Iohannis. Eu nu am avut o discuţie încă, după vizita preşedintelui în Statele Unite, am avut discuţii cu ministrul Apărării. Domnul ministrul al apărării Are reţineri mari în ceea ce priveşte să dăm acest sistem, unul dintre sisteme, în Ucraina. Dar decizia, repet, se ia împreună în CSAT, împreună cu preşedintele României”, a mai spus premierul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. asta imi place la el e modest.

  2. maciuca nu are si nici nu a avut niciodata nici o parere personala; mereu trebuie sa intrebe mai sus.

  3. Până se câcâie rusofilii noștri o să folosim sistemul pentru noi!

  4. Stie el ce stie! Parerea lui nu conteaza! Omul nici macar nu stie cum a ajuns la varful politicii romanesti. Isi aminteste doar ca, intr-o zi, a primit un telefon ‘de sus’: …”bai Ciuca, trebuie sa pleci in misiune!… nu, nu afara, aici, in Bucuresti, cam intre Victoria si Cotroceni!… lasa bai ca nu stii, primesti ordinele pe parcurs; iti facem noi tot, textele, doctoratu’, alea, alea… ‘nteles?”
    … isi mai aminteste ca a dus mana la vipusca si a zis pe ton militaresc: „‘Nteles, sa traiti! Daca-i ordin, cu placere!”

    Cam asta-i treaba!