G4Media.ro

Nicio ţară din UE nu s-a oferit încă să preia migranţi din…

Sursa foto: Captură video

Nicio ţară din UE nu s-a oferit încă să preia migranţi din Italia, în urma apelului lansat de Comisia Europeană

Comisia Europeană, care a cerut luni statelor UE să preia migranţi din Italia pentru a ajuta această ţară confruntată cu un nou val de sosiri ale migranţilor pe Mediterana, nu a primit încă nicio ofertă în acest sens din partea vreunui stat din UE, a declarat marţi un purtător de cuvânt comunitar citat de Reuters, relatează Agerpres.

”Am avut până în prezent contacte cu mai multe state membre. Până acum nu am primit nicio promisiune concretă, cum ar fi, de exemplu, relocarea”, a spus purtătorul de cuvânt.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a cerut luni statelor UE să dea dovadă de ”solidaritate” faţă de Italia prin relocarea unor migranţi din această ţară, unde în weekend peste 2.000 de migranţi veniţi dinspre nordul Africii au debarcat pe insula Lampedusa.

Ministrul de interne german Horst Seehofer a atenţionat marţi că şi pe ruta balcanică se observă din nou o creştere a numărului migranţilor.

Sursa foto. Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. UE mai bine ar ajuta Italia si ar sprijini Italia si Grecia cu fonduri, in loc sa i le ofere lui Erdogan. Pentru Turcia se gasesc sute de milioane si miliarde de euro, insa pentru un stat UE, nu. Asadar doua chestii foarte grave: 1. vaccinarea copiilor intre 12-15 ani va fi probabil obligatorie si 2. revenirea la retorica privind migrantii si cotele. Acestea vor fi si ultimele cuie batute in sicriul UE daca se vor intampla.

 2. Frau Angela Merkel nu mai doreste migranti ? Sunt la oferta acum 2.000 .

 3. UE mai bine ar ajuta Italia si ar sprijini Italia si Grecia cu fonduri, in loc sa i le ofere lui Erdogan. Pentru Turcia se gasesc sute de milioane si miliarde de euro, insa pentru un stat UE, nu. Asadar doua chestii foarte grave: 1. vaccinarea copiilor intre 12-15 ani va fi probabil obligatorie si 2. revenirea la retorica privind migrantii si cotele. Acestea vor fi si ultimele cuie batute in sicriul UE daca se vor intampla.

 4. Suedia, Germania, Danemarca, Norvegia..so progressive…

  • Si Olanda bineinteles…
   Dar de ce plateste ue tribut la sultan cateva miliarde anual daca deranjul a fost facut de altii?

  • Norvegia nu face parte din Uniunea Europeana. Ce treaba ar avea cu migrantii ?

 5. Să i ia ăia care i au colonizat în trecut și i au jupuit până nu au mai putut, cine a înființat negoțul cu sclavi, burii împuțiți să i ia Olanda

 6. Ii luam noi, dar numai daca au certificat verde sau test RT-PCR negativ.

 7. Hăi bă că sunt doar 2000! O nimica toată! Specialiști clasa a întâi toți, până la ultimul!
  E drept că vor să mai vină încă 200 de milioane, dar pe ăștia încă îi luăm. Ce-i așa mare lucru?

  • Sunt specialisti in lunga si groasa, ce-mi place mie cel mai mult.

   Doua mii nu-mi ajung, dar mai sunt un miliard de adus.

 8. Solutia ar fi sa-i ia Romania. Sunt sigur ca dupa 1-2 ani pe aici s-ar cere inapoi in Africa.

 9. Interesant!
  Comisia Europeana nu mai reprezinta statele Europei, nu?
  Ceva sau cineva trebuie restructrat din radacini, altfel avem forme fara fond!

 10. Nu înțeleg un lucru …SIMPLU : De ce NU EXISTĂ SOLIDARITATE ÎN AFRICA . Vin în Europa și suferă că sunt făcuți ”suedezi”, dar în Africa nu e nici o problemă dacă ești numit ”suedez”. Țări cum sunt Africa de Sud etc.. POT primi vecini . De ce trebuie ca in viitor să vorbim de EURAFRICA ? nIMENI NU POATE SUNE CĂ EUROPA A REFUZAT MIGRANȚI , DAR AICI ESTE VORBA DE A PRIMI ”SUPRAPRODUCȚIA” DIN ȚĂRI AFRICANE CARE NUMAI PROBLEME NU AU. Dacă ar fi să vorbim de condițiile de viață atunci trebuie să acceptăm faptul că va trebui să GAZDUIM TOATĂ AFRICA ?