G4Media.ro

New York Times: Pentagonul crede că Prigojin folosește dubluri pentru a-și ascunde…

Sursa foto: Sergei ILNITSKY / POOL / AFP

New York Times: Pentagonul crede că Prigojin folosește dubluri pentru a-și ascunde mișcările

Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a fost într-adevăr în Rusia în cea mai mare parte a timpului după revoltă, deplasându-se în principal între Moscova și Sankt Petersburg, a declarat pentru New York Times, sub rezerva anonimatului, un oficial al Pentagonului, potrivit BBC.

Conform acestuia, nu este clar dacă Prigojin a venit măcar în Belarus, deoarece se pare că folosește dubluri pentru a-și ascunde mișcările.

La 27 iunie, președintele Lukașenko a declarat că Prigojin se afla în Belarus, subliniind că acest lucru se întâmpla „astăzi”.

La 6 iulie, răspunzând la întrebarea unde sunt staționați acum mercenarii și unde se află Prigojin, Lukașenko a răspuns: „Aceasta este o companie rusă. Așa că întrebarea este clar că nu este pentru mine. Din câte am fost informat, luptătorii se află în taberele lor. În ceea ce-l privește pe Prigojin, el se află în Sankt Petersburg. Nu este pe teritoriul Belarusului”.

Ulterior, Kremlinul a declarat că „nu au nici capacitatea, nici dorința” de a urmări mișcările fondatorului Wagner. Jurnaliștii i-au cerut secretarului de presă al președintelui rus să confirme că plecarea lui Prigojin în Belarus a fost una dintre condițiile pentru a pune capăt rebeliunii.

Dmitri Peskov a răspuns afirmativ: „Acest lucru a fost discutat”. Întrebat dacă această condiție mai există în continuare, el a refuzat să răspundă. „Nu am nimic nou de adăugat pe acest subiect”, a adăugat Peskov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. De la cine o fi luat exemplul ? 🙂

  2. Se inscrie în modul lor de operare.Si dacă erau fiii Mamei Omida si n-o „vrajitoreau” atat.
    Este foarte posibil sa fie adevarat.Mai o perchezitie ca la camatari-mai o iertare,mai o aparitie-mai o disparitie,mai o afirmatie-mai o negatie,pana cand,pac-pac,produce efectul.