G4Media.ro

„New York Love Machine,” un roman provocator scris de ziaristul G4Media, Adrian…

Sursa Foto: Adrian Novac

„New York Love Machine,” un roman provocator scris de ziaristul G4Media, Adrian Novac, lansat la Târgul Gaudeamus

„New York Love Machine,” un roman semnat de Adrian Novac, colaborator al G4Media, va fi lansat oficial în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, care debutează miercuri la București. Manuscrisul, care a fost premiat de Editura Universitară, este publicat de Cișmigiu Books.

„New York Love Machine” spune povestea lui Adrian, un tânăr care a părăsit România pentru a-și urma visul american, în Țara Făgăduinței. Viața lui liniștită în micul oraș ardelean se schimbă după ce un țigan blond cu ochi albaștri – un profet analfabet care locuiește pe strada lui – prezice că se va muta în New York. Adaptarea la viața nebună din metropola de peste ocean nu este ușoară, iar Adrian trebuie să treacă prin câteva greșeli profesionale, personale și morale pentru a reuși.

Eforturile lui Adrian de a se realiza la New York sunt descrise în paralel cu poveștile imigranților care încearcă și ei „să cucerească America.” O fostă amantă a unui oligarh rus, un indian cu un IQ mai mare decât al lui Einstein, un talentat scriitor belgian, o bandă de mafioți albanezi fără scrupule și un român a cărui evadare de sub nasul lui Ceaușescu l-a transformat într-un erou internațional sunt câteva dintre personajele care populează aventura lui Adrian în Big Apple.

Evenimentele care le-au marcat trecutul sunt părți importante ale noilor lor existențe la New York, iar viața lui Adrian și a celorlalți devin strâns legate de cea a orașului. Metropola este un organism viu, care trăiește, respiră și participă la scrierea destinului celor care au ajuns acolo cu speranțe și vise mari cât zgârie-norii din Manhattan.

Aventurile personajelor din roman, impactul pe care Marele Oraș îl lasă asupra lor, precum și viziunea lor despre americani și despre America însăși sunt descrise cu umor și ironie, în tușele fabuloase ale realismului magic pe care autorul l-a îmbrățișat ca una dintre principalele sale influenţe literare.

Romanul „New York Love Machine” a primit premiul I în cadrul concursului de manuscrise „Împlinește un vis,” ediția a II-a, organizat în acest an de Editura Universitară. Lansarea oficială a cărții va avea loc duminică, 11 septembrie, de la ora 16, la Pavilionul B2 al Complexului Expozitional Romexpo, standul 77.

Context

Sursa Foto: Adrian Novac/ Arhiva personală

Scriitor, poet și ziarist, Adrian „Adi” Novac este născut și crescut în cartierul Trei Stejari din Sibiu, în minunata Transilvanie. După completarea studiilor de jurnalism în orașul natal, a început să lucreze în presă, fiind pentru mai mulți ani corespondent extern la New York.

Adrian Novac a lucrat ca jurnalist la HotNews.ro și Curentul. Pentru G4Media, Novac scrie analize și materiale despre scena politică din Statele Unite, pe care o urmărește de peste două decenii și jumătate.

Pasiunea lui pentru lumea scrisă s-a materializat în cărți care sunt inspirate din experiențele sale unice, inclusiv iubirea pentru umanitate, memorabile interacțiuni sociale și fascinația pentru universul urban, populat de oameni obișnuiți surprinși în situații extraordinare.

A publicat romanul de debut „Eu, Sinefeld și tumoarea” în septembrie 2013 și volumul de versuri „Despre femei și îngeri sau Fericirea are un metru 62” la începutul anului 2017.

„New York Love Machine” este bazat pe crezul său că arta trebuie să fie complet liberă, sinceră, șocantă, fabuloasă și lipsită de orice tip de cenzură. La fel ca viața însăși.

Citește și

Jurnalistul Adrian Novac, premiul I acordat de Editura Universitară pentru manuscrisul ”New York Love Machine”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Mult succes.
    „Adrian trebuie să treacă prin câteva greșeli profesionale, personale și morale pentru a reuși” – ca noi toti. Dar Adrian încă trebuie sa scape de influenta pe care FoxNews o are în creierul lui.

  2. 11 decembrie 🥳

  3. Interesant