G4Media.ro

Neuralink va începe testele clinice pe oameni în șase luni-Musk

Neuralink va începe testele clinice pe oameni în șase luni-Musk

Elon Musk a anunțat miercuri că start-up-ul de neurotehnologie pe care îl conduce, Neuralink, va începe în șase luni testele clinice ale cipurilor sale cerebrale pe oameni, potrivit agenției Reuters, citată de boursorama.com.

Compania dezvoltă cipuri cerebrale care, potrivit acesteia, ar putea permite persoanelor paralizate să își recupereze funcțiile motorii sau să comunice din nou.

În ultimii ani, Neuralink a efectuat teste pe animale, în timp ce a solicitat aprobarea din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) pentru a începe testele clinice pe oameni.

„Vrem să fim foarte atenți și siguri că va funcționa înainte de a implanta un dispozitiv la un om, dar am depus majoritatea documentelor la FDA și probabil că vom putea implanta Neuralink la un om în aproximativ șase luni”, a declarat Elon Musk în cadrul unui eveniment de prezentare a progresului proiectului.

Primele două teste ar trebui să aibă ca scop restabilirea vederii și să permită mișcarea mușchilor la persoanele care nu au această capacitate, a declarat Musk.

FDA nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

La ultimul său eveniment public de acum mai bine de un an, Neuralink a arătat o maimuță cu un cip implantat în creier care juca un joc video folosindu-și doar mintea.

Elon Musk a lansat start-up-ul în 2016 cu ambiția de a dezvolta tehnologii care să le permită în cele din urmă persoanelor paralizate să își recupereze funcțiile motorii și să vindece boli precum Parkinson sau Alzheimer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...