G4Media.ro

Netflix ar urma să-şi lanseze versiunea cu reclame înaintea Disney+, în cursa…

sursa foto: Pexels/ John-Mark Smith

Netflix ar urma să-şi lanseze versiunea cu reclame înaintea Disney+, în cursa pentru banii de publicitate și noi abonați/ Câte minute de reclamă vor fi într-o oră de film

Viitoarele versiuni cu reclame ale Netflix şi Disney+ nu sunt doar despre atragerea abonaţilor. Lansarea acestora este şi o cursă pentru banii din publicitate.

Sursele Variety susţin că Netflix se grăbeşte să-şi lanseze versiunea cu reclame. Pentru a fi disponibilă înaintea celei pe care o va oferi Disney+, Netflix ar vrea să aibă lansarea pe 1 noiembrie.

Disney+ a anunţat deja că va lansa versiunea cu reclame pe 8 decembrie în Statele Unite. Aceasta va costa 8 dolari pe lună şi se va numi Disney+ Basic. 8 dolari pe lună costa versiunea Premium înainte de scumpire.

Conform aceloraşi surse, la 1 noiembrie, versiunea Netflix cu reclame ar urma să fie lansată simultan în Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Franţa şi Germania.

Netflix ar fi cerut firmelor de publicitate să înceapă licitaţiile pentru reclamele pe viitorul serviciu de la 65 de dolari pe mia de afişării, ceea ce este mult peste CPM-ul practicat în această industrie, de sub 20 de dolari.

De asemenea, Netflix ar vrea de la agenţiile de publicitate un angajament pentru cheltuirea a cel puţin 10 milioane de dolari pe an. Ultima dată pentru cumpărarea reclamelor ar fi 30 septembrie.

Compania americană se aşteaptă să aibă în jur de 500.000 de clienţi până la finele acestui an, susţin aceleaşi surse.

Netflix nu ar fi luat până acum o decizie finală privind preţul planurilor cu reclame, însă, se speculează că acesta va fi undeva între 7 şi 9 dolari. Reclamele vor fi afişate la începutul filmelor. În cazul serialelor, vor fi 4 minute de reclame pe oră.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Dacă vor face greșeala să întrerupă filmele pentru a derula reclame, probabil că vor pierde și mai mulți abonați. Panta poate deveni foarte abruptă, dacă scopul principal este să satisfacă foamea de bani a acționarilor, în detrimentul abonaților care așteaptă producții de calitate… calitate care oricum a fost înlocuită de cantitate.