G4Media.ro

Netanyahu: Perioada restricţiilor impuse în Israel se apropie de sfârşit

Netanyahu: Perioada restricţiilor impuse în Israel se apropie de sfârşit

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat în campanie electorală, a declarat că perioada restricţiilor impuse în Israel în contextul sanitar este aproape de sfârşit, relatează News.ro.

„Restaurantele revin la viaţă”, a spus el după ce s-a întâlnit cu primarul Ierusalimului, Moshe Lion, la o cafenea dintr-un parc. „Va trebui să avem grijă de noi în continuare, să purtăm mască, să păstrăm distanţa, distanţa socială – dar ieşim din asta şi nu mai este mult”, a declarat el pentru Reuters.

Până în prezent, 53% dintre cei aproximativ 9 milioane de locuitori ai Israelului au fost imunizaţi cu cel puţin o doză din vaccinul dezvoltat de Pfizer, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Guvernul a permis redeschiderea graduală a economiei, şcolilor şi principalului aeroport, cu plafoane privind capacitatea.

Unele locuri de agrement permit accesul clienţilor care pot demonstra că au fost vaccinaţi sau că au imunitate, prin aşa-numitul „Green Pass” (permis verde, n.r.) emis de Ministerul Sănătăţii.

Totuşi, unii experţi sanitari au avertizat că, odată cu relaxarea măsurilor, ar putea fi înregistrată o nouă creştere a numărului de cazuri.

Alegerile din Israel sunt programate pentru 23 martie.

De la începutul pandemie, în ţară au fost înregistrate peste 800.000 de cazuri de infectare şi mai mult de 5.800 de decese asociate.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. i-a reconciliat istoric biden…..

  2. In Românica nu mai sunt restricții demult, „fraierilor”! Nici măcar nu e nevoie de vaccin (vezi băile Felix, cluburi full, fara nicio masura de protecție, etc.). Aaa ca mai intra cate un judet in carantina, se inchid scoli…nesemnificativ. Viața trebuie trăită!

  3. Dar permisul rosu, sau negru, pe cand ? 🙂

  4. M-ati omorat cu mentionarea la fiecare articol a alegerilor din 23.03.Voi nu intelegeti ca inteligenta lor si istoria zbuciumata- din care au invatat ceva- plus conducatorii de valoare, au condus la o eficientizare si un management performant al statului Israel.Putem sa ne comparam????Nu, dar putem invata!

  5. Băiat deștept Bibi. Vaccinează numai palestinienii esențiali nu și pe intifazi și rezolva 2 probleme : și pandemia și intifada

  6. Bibi e hatru ca un vulpoi batran ,numai ca in curand o sa aibe o surpriza .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.