G4Media.ro

Netanyahu explică de ce a fost distrus imobilul din Fâșia Gaza în…

Netanyahu explică de ce a fost distrus imobilul din Fâșia Gaza în care se aflau și birouri ale agenției americane AP: Clădirea găzduia și un birou de informaţii al Hamas

Imobilul în care se aflau birouri ale mass-media din Gaza şi care a fost distrus sâmbătă de un atac israelian a fost ”o ţintă perfect legitimă”, a declarat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, susţinând că se bazează pe date furnizate de serviciile de informaţii – relatează  Agerpres, citând AFP.

Clădirea, în care se aflau în special birouri ale agenţiei de presă americană Associated Press şi ale televiziunii Al-Jazeera, găzduia, de asemenea, ”un birou de informaţii al organizaţiei teroriste palestiniene (…) care pregăteşte şi organizează atacuri teroriste împotriva civililor israelieni”, a explicat premierul israelian pentru canalul american CBS, referindu-se la Hamas.

”Deci, este o ţintă perfect legitimă”, a adăugat şeful guvernului israelian, dând asigurări că Israelul ”împărtăşeşte cu prietenii noştri americani toate aceste informaţii”.

Potrivit premierului Netanyahu, armata a luat ”toate măsurile pentru a se asigura că nu există victime civile”.

Reafirmând ”dreptul natural la autoapărare” al statului evreu după ”atacuri neprovocate împotriva Ierusalimului”, Netanyahu a sugerat că ofensiva israeliană împotriva enclavei palestiniene va continua.

”Vom face tot ce este necesar pentru a restabili ordinea şi calmul, siguranţa oamenilor noştri şi descurajarea”, a explicat el.

„Încercăm să reducem capacităţile mişcării Hamas şi dorinţa acesteia de a face acest lucru din nou”, a spus el. Va dura, sper că nu prea mult, dar nu se va întâmpla imediat”, a adăugat premierul israelian.

Netanyahu a negat, de asemenea, că Israelul a refuzat un armistiţiu propus de Egipt şi acceptat de Hamas, relatează Agerpres.

sursa foto: Facebook/ Benjamin Netanyahu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asteptam incursiunile de tip baioneta in fiefurile si instalatiile militare ale hamas, si vreo 2 seici raspunzatori de atacuri trimisi la cele 10 fecioare pentru desfatarea vesnica.

  2. Pe bune? Birou de informatii tinta legitima?

  3. Da si prea transmiteau aia adevarul din Gaza, cati copii mor, saracia de acolo, lipsa vaccinurilor si medicamentelor si alte alea. Sa plece sa omoram linistiti teroristi, victimile colaterale se aproba, beneficiile depasesc riscurile.
    Orice copil omorat are o familie, omori copilul ala ai radicalizat tot familionul. Cam asta se intampla cand aduci democratia cu rachete. Sa intrebe teroristii aia cam cata moarte in familie si in jur au vazut de cand s-au nascut.

  4. Când se spune „serviciu de informații” înseamnă că ei erau cei care adunau informațiile despre ceilalți ca sa știe unde nu se uita ceilalți ca sa arunce cu rachete peste ei. Nu e Gigel de la „Contabilitate”, este Corioiu de la „Informații”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.